Rafael Reyes av bønner

av Dan MacIntosh

Rafael Reyes har vært rusavhengig, gjengmedlem og innsatt. Ikke rart han har misforstått.

Sammen med Dave Parley er han halvparten av duoen Prayers, som ble dannet i 2013 og fikk et stort gjennombrudd året etter da The Cult tok dem med på turné som åpningsakt. Født i Mexico og oppvokst i en røff del av San Diego, er musikken hans en truende blanding av elektro, rock og hip-hop. Han kaller det "kill wave", en stil som inkorporerer gatelivstekster i mørke dansespor.

Å, han og Dave er også Luciferianere. Vi tok dem på Coachella 2016, hvor de tok overhånd over å bli stemplet som satanister.
Dan MacIntosh (dawnhawk.org) : Du nevnte under settet ditt at det går noen rykter om at du tilber Satan. Og mitt første spørsmål er, er det en dårlig ting?

Rafael Reyes : Nei, ikke i det hele tatt. Vi er ikke satanister. Vi er Luciferianere.

dawnhawk.org : Hva er forskjellen?

Reyes : Det er en stor forskjell. Vi er kunnskapsbærere. Vi er lysene. Og satanister, du vet, de er som metallhoder. De er opptatt av å ofre babyer og brenne ned kirker. Det er en enorm forskjell.

dawnhawk.org : Hvordan påvirker det trossystemet låtskrivingen din? Er sangene dine inspirert av din religiøse tro?

Reyes : Ja. Selvfølgelig. Og miljøet vårt. Jeg var et gjengmedlem fra Sherman Grant Hill. Det er miljøet jeg vokste opp i. Gatekultur. So Prayers er legemliggjørelsen av det okkulte og Chicano-gjenglivet.

dawnhawk.org : Jeg vet ikke mye om Luciferianere. Er det å be en del av religionen? Reyes : Nei, vi ber ikke. David [Parley] kom på navnet i en drøm, men grunnen til at vi godtok det var fordi bønner er som et skrik og det betyr at det er noe du ønsker, som du vil ha og du er villig til å bare be for det . Dette er livsstilen vi har ønsket oss, så bønner passer perfekt til det vi gjør.

dawnhawk.org : Jeg prøvde å kategorisere musikkstilen din - musikkforfattere er grusomme som det. Jeg hørte litt elektronisk dansemusikk. Litt rap. Litt punk. Er alle disse bare deler av kaken?

Reyes : Ja. De er alle små fragmenter. Biter av kaken. Sjangeren vår er kill wave. Wave er synthesizer, som new wave, dark wave. Så det er der "bølgen" kommer fra fordi vi er et elektronisk band. Men «drap» kommer fra gaten, gatekulturen. Det er chill wave, det er mørk bølge, det er myk bølge, vi er kill wave.

dawnhawk.org : En av sangene du fremførte i dag hadde å gjøre med folk som har sittet i fengsel.

Reyes : Ja, "gotisk sommer."

dawnhawk.org : Hva slags innvirkning har det hatt på deg? Har du dette sure synet på systemet?

Reyes : Det er folk som åpenbart må sitte i fengsel, og det er noen som er der inne feilaktig. Fetteren min, han har sittet i fengsel siden han var 16. Han har vært i Pelican Bay. Og den sangen, "Gothic Summer," handler om ham.

Det handler om denne sommeren hvor han og jeg var sammen. Sommeren representerer varme, og for oss i gatene når det er varmt, er det ikke temperaturmessig. Vi mener, det er aktivitet. Det er vold. Det er politi på hvert hjørne.

Så det er der det kommer fra. Det var i løpet av sommeren min fetter drepte fire menn i en alder av 16, og han har sittet i fengsel siden den gang. Så «Gothic Summer» er dedikert til ham.

dawnhawk.org : Wow, som 16-åring lå hele livet hans fortsatt foran ham.

Reyes : Han var et barn. Han er i Pelican Bay nå, men det var han ikke da. Han var uansett hvor du satte noen på 16 år. Han har vært innelåst i rundt 30 år.

dawnhawk.org : Det er tragisk fordi han i den alderen aldri har vært voksen utenfor fengselet.

Reyes : Den sangen ble dedikert til ham fordi jeg elsker ham. Han er en del av livet mitt, og han er en grunn til at jeg kan gjøre det jeg gjør nå fordi han holder mange mennesker unna ryggen min. Han er en tyveri i fengselet. Mange mennesker liker ikke måten jeg kler meg og bærer meg på, og han er der inne og kjemper for meg.

dawnhawk.org : Bryner kulturen du kommer fra musikken du lager?

Reyes : Klart de gjør det. Men samtidig prøver de å se det for hva det er. Jeg tror først at folk ikke hører på tekstene, de ser bare på asketene. Men nå som vi har hatt så mye oppmerksomhet på oss, har folk faktisk studert hva vi gjør, og de forstår det nå, og nå omfavner de det. Mange mennesker har endret perspektiv på hva vi gjør og hvem vi er, og de ser at vi er med dem, ikke mot dem.

dawnhawk.org : Det tar bare tid og lyst å forstå andre. Du snakket mye om Donald Trump under settet ditt, og han har en tendens til å spille på våre misoppfatninger om mennesker. Han er den typen person som oppmuntrer folk til å ikke gjøre det kulturen din har gjort. Har du skrevet noen åpenlyst politiske sanger?

Reyes : Foruten "187 ACAB," har jeg ikke. «187 ACAB» er den mest politiske låten vi har. I den sier jeg at de vil at vi skal gjøre godt, men aldri gjøre det bedre enn dem.

dawnhawk.org : La oss skifte gir og snakke om Prince. En av frustrasjonene jeg kjente fra mange av artistene på Coachella er at de egentlig ikke hadde nok tid til å planlegge et Prince-cover. Hvis du fikk nok tid, hva ville ha gjort som Prince-cover?

Reyes : Jeg ville ha gjort, som, "Erotic City."

dawnhawk.org : Med din stil ville det vært interessant.

Reyes : Du vet, jeg mistet jomfrudommen min til "Erotic City."

dawnhawk.org : Nei, det visste jeg ikke.

Reyes : (latter) Nå gjør du det. jeg var 13.
dawnhawk.org : Så du skylder Prince mye.

Reyes : Jeg skylder Prince mye.

dawnhawk.org : Tror du at fordi du ser annerledes ut enn folk flest, er Prince en inspirasjon på det nivået?

Reyes : Selvfølgelig, ikke sant? Ingen så ut som Prince. Ingen oppførte seg som Prince og hans seksuelle energi, og alt var feilfritt. Han var hvordan en rockestjerne eller et ikon skulle se ut og oppføre seg. Han var den siste.

Bowie var også en som hadde den seksuelle energien. Det var ikonisk. Det var kameleon. Det var bare sexy. Musikken hans var tidløs og uanstrengt. Det er ingen igjen. Jeg er den siste.

dawnhawk.org : Når du tenker på Bowie og Prince, var de attraktive for både menn og kvinner. Hvor mange mennesker kan du si det om?

Reyes : Det er ikke mange.

dawnhawk.org : Vel, jeg ønsket å avslutte ting ved å snakke om låtskrivingsprosessen. Finnes det en metode for å lage sanger for bønner?

Reyes : Det vi gjør her er alkymi. Og hele prosessen med alkymi handler om selvbevissthet og selvfrigjøring. Så denne musikken som David og jeg lager, prøver jeg selv bare å oppdage hvem jeg er, og prosessen som vi bruker for selvoppdagelse er musikk.

Så denne musikken vi lager er veldig personlig. Jeg snakker bare om mine erfaringer og hvordan jeg ser denne verden og hvordan jeg samhandler med den. Og i den prosessen er jeg i stand til å finne biter av hvem jeg er og hvorfor jeg tilhører og hvorfor jeg er her. Jeg tenker aldri: 'Å, la meg skrive en sang om dette problemet.' Hver sang jeg har skrevet lyrisk, er en personlig sang.

dawnhawk.org : Men når dere skriver, setter dere dere ned sammen og lager musikk, eller lager David musikalske senger og dere skriver tekster?

Reyes : Vårt første album ble vist på to dager. David kom bort, og han begynte å produsere akkurat der. Han kom med sangene, de inspirerte meg, og jeg begynte å skrive.

Vår andre EP, Gothic Summer , var den samme prosessen. David kom bort, hang ut, nyt dagen, og han begynte å lage musikk og jeg begynte å skrive.
Prayers vervet ekte gjengmedlemmer til å iscenesette kampen i «Young Gods»-videoen, der Rafael og Dave spiller rivaliserende ledere. Slagene er veldig ekte, som du vil se når knyttneven møter ansiktet.
Vår tredje EP var litt annerledes fordi jeg gikk gjennom mange vanskeligheter. Jeg var bare veldig sint. Med «Young Gods» hadde David allerede laget musikken, og i den prosessen mistet jeg datteren min. Hun og jeg snakker ikke lenger. Jeg mistet mye... livet mitt falt fra hverandre.

Så «Young Gods» handler om at livet mitt faller fra hverandre. Det er bare jeg som prøver å kommunisere med menneskene som har såret meg. Jeg visste at det ikke var noen måte jeg kunne komme i samme rom med disse menneskene, men jeg visste at en dag ville de høre på musikken min, og når de gjorde det, var det måten jeg kunne kommunisere til dem hvordan de såret meg .

dawnhawk.org : Så du bruker faktisk musikk som familieterapi.

Reyes : Rett.

dawnhawk.org : Så hva tror du er et par av de mest misforståtte sangene dine?

Reyes : Jeg kan egentlig ikke svare på det fordi sangene våre er veldig enkle. Men kanskje er «Pentagram Medallion» en. Folk tror at «Pentagram Medallion» handler om Satan eller Lucifer, men det handler faktisk om min far.

dawnhawk.org : Tror du at hvis folk lyttet mer til musikken din, ville de vite at du ikke er en Satan-tilbeder?

Reyes : Ja

dawnhawk.org : Så det er sannsynligvis fordi de lytter til hva andre sier, i stedet for å lytte til den faktiske musikken.

Reyes : Riktig.

31. august 2016
Mer sangskriving

Kommentarer: 1

  • Gloria Herrera Bocanegra fra Dallas Tx. Omg jeg elsker dere begges musikktekster. Jeg er en transkjønnet kvinne. Det var i lave ryttere tilpasset noen få utstillingsbiler også cholo chola scean, men ga opp hvem jeg er. Nå er du veldig inspirerende til å komme tilbake til røttene mine. Fortsett med det ❤❤❤❤