Jackson Browne-historiker Justin Cox

av Corey O'Flanagan

Utforsker musikken til Jackson Browne med Justin Cox, vert for «After The Deluge: An Unofficial Jackson Browne Podcast».

Denne episoden av dawnhawk.org-podcasten handler om Jackson Browne, hans liv og sanger.

Vår gjest, Justin Cox, undersøker arbeidet hans i detalj på " After The Deluge: An Unofficial Jackson Browne Podcast ." Etter 12 episoder ga Browne Cox et intervju for episode 13 som en del av pressen for hans 14. album, Downhill From Everywhere , utgitt i juli 2021.

Her forklarer Cox hva som gjør Browne så spesiell som låtskriver og går gjennom noen nøkkelsanger fra karrieren, og avdekker noen verdige dype kutt underveis. Nedenfor er utvalgte transkripsjoner fra episoden.


Opprinnelsen til podcasten

Dette kommer til å få meg til å høres ut som om dette er min nattlige rutine i livet mitt, men det er det ikke. Jeg ble høy, røykte hasj og slengte ned på Jackson Browne Wikipedia-siden. Jeg visste at han laget disse fem albumene på 70-tallet som jeg synes er fantastiske. Jeg innså at han gjorde de tre første i '72, '73 og '74. Dette er tre av mine favorittalbum noensinne, og de er tre år på rad. Det lille øyeblikket var det som plantet frøet. Det var ikke før måneder senere at jeg tenkte på hva det ville være. Jeg visste at jeg ville ha løse samtaler med musikere eller fans eller forfattere eller hva som helst. Og introen for hver enkelt er som en titt gjennom Rolling Stone -anmeldelsen som kom ut på den tiden.


Justin Cox Justin Cox

Intervjuer Jackson Browne

Albumet hans skulle komme ut i fjor, men han fikk COVID som en uke eller to før Tom Hanks, til og med. Ikke forferdelige symptomer eller noe, men han hadde det, og det var rundt den tiden jeg lanserte podcasten. Det albumet og en turné med James Taylor ble skjøvet et år tilbake.

Jeg fikk en forhåndsvisning av albumet og lyttet superinternt, så lyttet jeg passivt mens jeg jobbet. Så lyttet jeg mens jeg satt og noterte og tenkte på hva jeg skulle snakke om, og så kom intervjuet. Jeg var nervøs i ca 10 minutter, og så var det et øyeblikk da det klikket inn i noe veldig ekte og naturlig og bra. Hele greia føltes slik.

Han gjorde intervjuer med Rolling Stone og Marc Maron og fyren fra Foo Fighters - Chris Shiflett. De intervjuet en annen person hver uke, ikke alltid en musiker, mens dette er en podcast om Jackson Browne. Det er en sjanse for ham å ikke snakke om det samme hver eneste gang.

Det ville være ille for meg som intervjuer å la ham bare snakke om en ny rekord fra 2021 og klimaendringer hele tiden, men jeg lot det henge sammen med ting han gjorde tidligere, og jeg tror det åpnet en dør og muliggjorde en naturlig samtale.

Han snakker i lange utforskende slingrende setninger som finner ut hvor de skal når de kommer dit. Derfor var de første 10 minuttene litt stressende: Han gikk over alt og jeg visste ikke hvor det skulle gå. Men jeg ble fortalt om det et par dager før av en fyr som heter Paul Ingles, som driver med offentlig radioarbeid. Han setter sammen disse arven, full karrierespennende show. Han intervjuet ham også, og han sa at hvis du har en times verdi å snakke om, legg inn de tingene du definitivt vil snakke om ganske tidlig, for den timen kommer til å løpe fra deg. Det kommer til å bli en lang, tangerende samtale.


"Noens baby"

Han har en veldig skarp hukommelse. Mange små detaljer overrasket meg. Han sa at han ikke likte sangen, men han snakket med terapeuten sin, som sa til ham: "Hva er mer relatert enn å ville bli elsket."

«Somebody's Baby» og «Take It Easy» er trolig to av hans mest enkle, fengende, tydelige poplåter. Det er en grunn til at «Take It Easy» er en Eagles-sang, og at «Somebody's Baby» er et lydspor, en stor poplåt fra 80-tallet. Glenn Frey var med på å fullføre "Take It Easy", og han likte den mer enn Jackson Browne.


Hvor magien skjer. Skap gjør flotte studioer på et budsjett. Hvor magien skjer. Skap gjør flotte studioer på et budsjett.

"Disse dager"

Det var en av hans største sanger - Nico spilte den inn og Gregg Allman spilte den inn, og det er denne tidløse sangen. Han skrev den da han var 16, men spilte den ikke inn før hans andre album. Han hadde denne perioden med å reise over hele landet og inn i Europa og spille inn med Velvet Underground og Nico, og Warhol og sånt. Det er vanvittig mye liv å pakke inn i en tid da han var veldig ung.

Han bodde i Orange County som tenåring og dro opp til LA for å spille med dette bandet og se scenen. Han sa at han kom ned av syre, og hele landskapet rundt ham så ut som arterier som renner.

Et oppgavepoeng, som en grunn til podcasten for meg, er at han er genial, og kanskje mer poetisk enn Eagles eller Bruce Springsteen. Bruce Springsteen har sin historiefortelling og alt, men du kan trygt kalle noe av det klisje, men på en måte som er relatert til massene. Så det er de store stadionaktørene som Bruce Springsteen og Eagles. Så er det Bob Dylan og Neil Young, som har en merkelig røff kant av abstrakt poesi, mystikk, til og med snert som Jackson Browne ikke har. Jackson Browne er et sted mellom disse to tingene, og jeg tror det er slik du ender opp med karrieren han hadde.


Favoritt Jackson Browne sanger

Sangen som jeg kommer bort som min favoritt er «Farther On». Og så er det «Late For The Sky», som brukes i en ikonisk scene fra Taxi Driver . Jeg ble forelsket i «Late For The Sky» lenge før det. Jeg har tatt igjen mange klassiske filmer senere i livet, så jeg var godt oppe i 20-årene da jeg så Taxi Driver . Du får denne scenen som dukker opp, og så kommer David Lindley slide-gitar inn, og det er dette tunge øyeblikket i filmen. Scorsese vet virkelig hva han gjør.

Det er en sang som heter "Ready Or Not", den er forskjellig fra den typiske Jackson Browne-sangen din. Den handler om en fyr som gjør kjæresten sin gravid, og han har disse replikkene, som

Babyen føler seg morsom om morgenen
Hun sier hun har mye på hjertet
Naturen ga henne ingen advarsel
Men hun er nødt til å forlate sine ville veier


Det føles rart lett for en Jackson Browne-sang, men den handler om at livet endrer seg og blir domestisert, og det er en strålende, strålende sang.

10. september 2021

Her er listen vår over Jackson Browne dawnhawk.org-oppføringer

Abonner på dawnhawk.org-podcasten , en del av Pantheon Network

Finn Justin Cox på Twitter @routinelayup

Jackson Browne-bilde av Dylan Coulter

Mer dawnhawk.org Podcast

Kommentarer

Vær den første til å kommentere...