Cody Carson fra Set It Off

av Corey O'Flanagan

Set It Off ble dannet i 2008, og har aldri vært ditt tradisjonelle emo-band. Bandet lånte navnet sitt fra en Fall Out Boy-tekst, og fikk følge på YouTube som en pop-punk-akt og ga ut debutalbumet, Cinematics , i 2012. Gjennom årene har deres eksperimentering med mer pop og elektroniske elementer rystet båten. med noen av deres edgiere fans, men de har klart å finne en balanse mellom lys og mørke som gjør dem unike. Deres nye singel, « Skeleton », beviser det med glade, poppy toner blandet med smarte og mørke tekster. Sporet erter deres kommende album, Elsewhere , som er satt til utgivelse i 2022.

I denne episoden av dawnhawk.org-podcasten chatter vi med bandets energiske frontmann, Cody Carson, om det nye sporet og går tilbake til Set It Off-katalogen for å diskutere noen av favorittene hans.


"Skjelett"

Jeg tror sårbarhet alltid har vært viktig for meg, for i denne bransjen blir du møtt med mange fasader av mennesker – som de vil at du skal tro at de er. Det er skremmende for meg fordi du alltid føler at du gjetter med noen, og jeg vil ikke at det skal være en del av egenskapene mine. Så det har alltid vært veldig viktig for meg å ha følelsene mine på ermet. Men det har heller ikke alltid vært mitt valg å ha følelsene mine på ermet. Jeg liker bare å fortelle det som det er og hvordan jeg føler om visse ting spesifikt. Spesielt i sanger, for det er som om sangene er boksesekken min – det er der jeg kan få ut alt jeg vanligvis ikke kan snakke om. Og jeg setter pris på når du kan finne forskjellige nivåer av åpenhet du kan finne i deg selv med visse mennesker.

Denne sangen startet med å handle om forloveden min og den typen forbindelse du har med noen der du kan være ... alle feilene dine. Du kan være alle dine høydepunkter, alle dine nedturer, og du kan være så naken med noen, og du kan gi slipp på all frykt for å bli dømt. Jeg synes det er noe veldig vakkert og spesielt med det. Det som er morsomt er at denne sangen på en måte fungerte i revers. Det jeg mener med det er at jeg kom inn i studio med produsenten vår for dette sporet, Bruce Wigner - han er utrolig, for det første - han viste meg denne akkordprogresjonen på pianoet, og vi sa: "Å, dette er virkelig kult." Jeg ble umiddelbart tiltrukket av det. Og vi zoomet inn en venn av oss som var utenfor byen som jeg elsker å jobbe med, Cam Walker, og vi kalte nettopp den lille akkordprogresjonen "Skeleton" fordi det var skjelettet til banen. Og han sier: "Å, det er en kul tittel." Det var da vi begynte å le så hardt, som: "Nei, dette er ikke navnet på sangen. Dette er bare et skjelett av hva vi tror det kan være." Og så tenker vi: "Vel, vent, hva om det var en tittel?" Så det jeg pleier å gjøre er at hvis vi tenker på en kul tittel, skal jeg slå den opp på Spotify. Jeg er som, er det allerede en stor sang? For jeg vil ikke prøve å kjempe mot en annen sang med samme tittel. Viser seg nei, noe som var overraskende. Så jeg har det bra, så hva kan det handle om? Vi satt der et sekund, og det er der vi er, vet du, hva? Skjeletter er nakne, de har ingenting for seg. Hvordan det er i form av en analogi er å være så sårbar at du ikke har noe igjen å skrelle tilbake. Det var der det startet emnemessig, og jeg har aldri gjort det før. Jeg mener, jeg har vel begynt med tittelen før, men jeg har aldri tatt bare et ord og tenkt, ok, la oss gjøre dette til noe. Det føltes nesten som en impro-øvelse. Som, her er et emne. Ok nå, hva betyr det? Som, finn magen til historien.

Jeg pleier å skrive sanger der jeg har en hel notisblokk i telefonen som heter Song Topics. Jeg bare krysser av hvis jeg noen gang skriver dem, så jeg prøver ikke å skrive det igjen. Det starter vanligvis med en tittel, og under tittelen skal jeg lage en synopsis og kanskje kule lyriske ideer, eller one liners som kan gå inn i det. Men jeg har aldri gjort det slik før. Det endte med at jeg likte sangen så godt at jeg sa: "Vi må lede med dette." Jeg elsket det. Og det var fortsatt noe jeg kunne koble meg dypt til, og forhåpentligvis kunne andre mennesker også.


Hvordan bandet føler om fanteorier

Vi elsker disse tingene så mye at det faktisk var inspirasjonen til hva "Skeleton"-musikkvideoen er. Vårt siste album, Midnight , var på ingen måte et konseptalbum - vi skrev bare det vi følte. Vi la ut musikkvideoer, og folk teoretiserte og kom med gode historier og bakgrunnshistorier.

Maxx [Danziger, trommeslager] og jeg tenkte på denne årlige begivenheten som vi ville gå til hele tiden da vi bodde i Florida kalt Halloween Horror Nights i Orlando. De var så flinke til å markedsføre og få deg begeistret med deres kryptiske lore som var i bakgrunnen. Vi ville være som internettspeidere og gå inn på nettsiden deres og se etter ledetråder om hvem ikonet ville være det året. Og vi er som, "Mann, jeg skulle ønske at vi kunne få dem til å føle det slik igjen." Det var liksom der dette startet.

Så vi opprettet et nettsted kalt Welcome2Elsewhere.com , og det er som et retronettsted fra 90-tallet med en 8-biters versjon av skjelett. Det var slik vi begynte å erte de nye låtene. Vi lot dem fortsette der, og det var kryptisk informasjon å hente historier fra fordi vi er som, greit, hvis de vil teoretisere, la oss gi dem noe å teoretisere om. La oss gi det en grunnlinje. Maxx har et slikt øye for dette visuelt. Han er en veldig kreativ fyr, og visuelt, estetisk sett skjønner han det. Han skapte denne historien og disse karakterene og hva de betyr og hva historien er. Nå som vi har brikkene der, slipper vi på en måte hint og påskeegg. Så det er som et verk i revers – sangene ble gjort først, og så har vi gjort dem om til en historie i stedet for å ha en historie og skrive sanger til historien. På den måten blir du ikke tvunget til å kjenne historien eller gå og oppsøke konsepter og teorier, du kan nyte albumet på egen hånd. Eller du kan dykke dypt og finne ut hva dette betyr hvis du virkelig vil.


Hvordan "Skeleton" musikkvideo representerer deres utviklende stil

Det er et slags ekteskap av alt. Sangen handler om følelseskonflikten med å være sårbar, og også prøve å bare være komfortabel med å gå helt ut. Vår kreative direktør, Danin, som går av Deathcats på Instagram, har denne utrolige stilen med lyse bilder blandet med makabre bilder. Det er lyst og glad, og hvis du ikke visste innholdet i bildet, ville du tro at dette er et lykkelig bilde. Så når du ser hva som er i den, er du som "Wow." Det kaster deg på en måte av vakt. Det er inspirert av det faktum at vi gjennom årene har hatt så mange forskjellige lyder fordi vi hele tiden har prøvd å finne oss selv, og det er det overordnede temaet for å være en artist – å prøve å finne ut hvem du virkelig er, hvor du virkelig stå. Men det har alltid vært ekte hele veien.

Vi har hørt før at folk ville si: "Vel, vi vet ikke helt hvor vi skal plassere deg, som om vi har hørt deg valmue, vi har hørt deg mørk, vi har hørt at du bruker alle disse forskjellige elementene ." Det pleide å skremme oss og svikte oss, og nå er vi sånn at nei, det er det som gjør oss spesielle. Det at vi kan ha variasjon og være over alt er det som gjør Set It Off, Set It Off. Dette er oss som lener oss inn i det - at vi er lyse, vi er mørke, vi er alle disse tingene som skjer på samme tid. Og det er greit.


"Ulv i fåreklær"

Det er så vanskelig å sette fingeren på hva sangen handler om, men hvis jeg måtte gjette, så står den der i tittelen «Ulv i fåreklær». Det er mange som setter opp fasader. Når jeg skriver en sang, er det vanligvis et egoistisk forsøk - jeg skriver om noe jeg går igjennom, noe som har påvirket meg personlig. Jeg skrev om to personer som har gjort denne typen ting der de fremstod som superfine mennesker, og så smusset de meg totalt på den hardeste måten. Og jeg er som, mann, jeg kom inn i bransjen så naiv, og trodde at alle kommer til å bli hyggelige. Vi heier alle på hverandre. Og misforstå meg rett, det er mennesker der ute som er utrolige og de fortjener all den æren. Men jeg var akkurat som, vel, det er noen dårlige mennesker her ute. Så jeg luftet meg ut i den sangen.


Du vet, når du begynner å treffe sent i tenårene, begynner du å bli virkelig introdusert for den typen personligheter. Når du ser det på videregående eller ungdomsskole, treffer det deg egentlig ikke sånn. Det er bare, åh, det er flinke gutter, og det er mobbere. Og så går du til den virkelige verden og du er som, nei, det er bare gode mennesker og dårlige mennesker. De er overalt. Den sangen lar folk virkelig fortelle om sine personlige erfaringer med den. Men det som fikk sangen til å eksplodere ... det var rart, mann. Vi var med Equal Vision Records på den tiden, og jeg tror vi fikk en tekstmelding fra vår A&R-person, Francesca, som jeg fortsatt elsker den dag i dag, og hun sa: "Hva skjer med 'Wolf'?" Og jeg sa: "Hva mener du?" Så min første reaksjon var at jeg skal sjekke YouTube.

For det første var ikke denne sangen en singel. Vi hadde ikke en musikkvideo, den fikk ikke intens promotering – det var bare en sang på albumet, noe som er vanvittig. Så den fikk denne organiske gravitasjonen fra denne subkulturen på YouTube som ville ta sanger og lage sine egne videoer med tegneserieklipp fra favorittanimene deres, eller forskjellige serier av den typen. Jeg gikk der og fant disse videoene, og de hadde flere millioner visninger. Denne subkulturen festet seg bare til den, og drev den opp og den begynte å bli vant i tonnevis av slike videoer. Da begynner det å leve nå mer på TikTok, og overalt, og det ser bare ut til å bli større og større. Det er det kuleste for meg. Det får meg også til å si: «Fan... vi burde ha gjort det til en singel», for det er den vanskeligste delen også. Når du gir ut et album, vet du aldri om sangene du velger kommer til å bli de som virkelig kommer til å eksplodere. Men det er bare så kult, og det er en så liten miniseier for meg og alle de involverte som skrev den sangen å se at selv om kanskje etiketten på den tiden ikke var sånn «This is the one», at det virkelig var. Det blåste virkelig opp sånn.


Hvordan bandet velger singler

Det påvirker oss egentlig ikke økonomisk. Det er mer en konkurransetankegang: "Fy faen, jeg skulle ønske jeg fikk det riktig." Vi er i gang med det akkurat nå. Vi har allerede bestemt oss for våre to første singler uten analyser eller data. Jeg tror en fin måte å uttrykke dette på er å gå inn i midnatt . Da vi startet vårt forrige album, Midnight , visste vi at vi ville begynne med «Killer In The Mirror» fordi albumet før det het Upside Down , og det var veldig lyst, veldig poppy. Noen av fanskaren vår var ikke greie med det, fordi de er vant til at jeg er sint. Som artist blir du konfliktfylt fordi du er sånn: "Vel, knee deg fordi jeg var glad." Jeg ville skrive om glade ting. Så det var det jeg følte og det var det jeg gjorde. Men så tenker du: "Men jeg må også tenke på dem, og jeg må skrive for dem." Så midnatt var det jeg oppdaget og fant denne balansen.

Når du starter en sang, er du vanligvis bare i et rom og den handler bare om deg, og du prøver bare å gjøre det fordi du elsker å gjøre det, og så begynner det å bli noe du deler med alle andre. Nå er sangene dine alle, og du vil gjøre alle glade. Og det blir enda vanskeligere å være en person som gleder meg fordi jeg også er altfor analytisk. Så du går inn i ditt eget hode om beslutningsprosessen for denne typen ting, fordi du vil velge en sang du synes er den beste sangen, men vil de være enige med deg? Kommer de også til å mene det? Er dette deres type sang? Nå forstår vi hva de ser etter i en Set It Off-sang, men jeg vet også hva jeg ser etter i en sang - hva jeg liker å fremføre, og hva jeg synes er en god sang.

"Killer In The Mirror" var det ekteskapet med aggressiv sinnerock, og så begynte vi å gå over til "Lonely Dance", som var mer av følelsene mine, og jeg husker at noen av bandkameratene sa: "Jeg vet ikke , mann, dette virker litt utenfor boksen. Vi får tilbakeblikk fra Upside Down ." Men jeg sa: "Nei, stol på meg." Hvis du tar en poppier følelse eller fengende melodier, men du synger om ting som virkelig plager deg, kommer det fortsatt til å knytte seg til dem på den måten. De er vår personlige fanbase.

Så akkurat nå når vi bestemmer oss for single, tenker vi mellom to ting. Fordi vi ønsker å videreføre karrieren vår, ønsker vi å komme opp på nivå, og selvfølgelig vil vi gjerne ha alternativ radio. Heldigvis annonserte vi nettopp vår nye turné, og vi oppgraderer arenaer. Vi spiller ikke på House of Blues-arenaer som om vi fortsatt er på vei oppover, noe vi noen gang kan be om. Så vi ønsker å gi dem det de vil ha, men hvis vi hele tiden bare gir dem det de vil ha, vil vi bare holde oss på samme nivå. Det er denne ukjente formelen det ikke finnes noe svar på, og vi finner bare ut av det. Så vi visste at spor én, «Skeleton», kom til å bli det de liker, men jeg føler også at det er en alt-radiosang. Så det er på en måte å veie alt på samme tid uten å ha noe sikkert svar - du stoler på magefølelsen din. Du stoler på magefølelsen din og snakker med teamet ditt.


Bandets forpliktelse til musikkundervisning i skolen

Musikkutdanning er veldig viktig for meg fordi erfaringen min fra high school-bandet er det som formet meg som person. Jeg hører om alle disse programmene som får midler kuttet, og de bryr seg bare ikke om bandprogrammet sitt fordi de ikke ser på det som en måte å forme et individ på. Det gjør meg trist, ærlig talt. Jeg gikk på Tarpon Springs High School i Tarpon Springs, Florida, og jeg er så heldig å ha gått der. Jeg bodde fem minutter unna videregående skole der alle vennene mine skulle, og det var den jeg ville gå på. Men jeg hadde spilt klarinett siden jeg gikk i andre klasse, og moren min og faren min sa: "Du burde virkelig se nærmere på Tarpon Springs High School," og jeg sa: "Jeg vil ikke gå dit for bandprogrammet, jeg vil dit for å være rundt alle jevnaldrende." Og faren min sier: "Nei, de holder en stille auksjon, vi skal gå til den. Bare hør på meg." Så jeg gikk og satte meg ned, og jeg hørte dem spille. Jeg tenkte: "Herregud, de er så gode," og jeg ombestemte meg. Jeg bestemte meg for å dra, og vi kjørte 30 minutter hver dag. Jeg tok en buss som hentet meg klokken 5:20 om morgenen, første stopp, og ble satt av sist bare for å gå til dette bandprogrammet.

Banddirektøren, Kevin Ford, lærte meg arbeidsmoral. Han lærte meg at jeg må jobbe med å være ok med å holde meg selv ansvarlig og jobbe med meg selv og forstå at ingen kommer til å jobbe hardere enn meg. Han ville fortelle meg historier om disse forskjellige musikerne som ville gi bort hemmelighetene sine og si: "Jeg bryr meg ikke om jeg forteller deg alle hemmelighetene mine fordi jeg kommer til å være i øvingsrommet mer enn deg. Jeg er kommer til å jobbe flere timer enn deg." Når du hører slike historier, når du er tenåring, er du som: "Oi, ok, dette er hva jeg må gjøre." Det var bare en virkelig utrolig opplevelse for meg mens jeg vokste opp, og jeg vil at alle skal kunne ha det i livet sitt fordi det er kameratskapet du danner, ikke bare lederskapet, og det er så mange livsferdigheter som er der og de jobbene er så viktige. Så ja, det er veldig viktig for meg.


Hva er sangen han er mest stolt av?

Det kan være «Skeleton». Jeg vet, det høres så klisje ut å si den nyeste sangen som kom ut. Men det er én tekst i «Skeleton» som er så enkel som jeg er veldig stolt av, og det er bare teksten «Love me like I'm dead». Jeg føler at det er så mye som skjer der vi ser disse kjendisene dø... og plutselig, nå bryr folk seg virkelig. Og det er som, vel, hvorfor må vi vente til noen er borte for å virkelig sette pris på dem eller vise dem at vi setter pris på dem eller bryr oss om dem? Det er denne virkelig skremmende tingen å henge over hodet.

Vanligvis tror du at favoritttekstene dine er disse lange, utvidede sammenvevde, interne rimene som forteller en historie og som, "Wow, hvordan laget han denne analogien?" Det var akkurat det jeg ville si, og det var tilfeldigvis fornuftig med sangskulpturen og temaet for det hele.

Min favoritt ting med sanger er at du skriver dem med hensikten til noe du hører eller føler i hodet ditt, og noen andre kan ta det og bruke det på seg selv på en bestemt måte. Det er det desidert kuleste med denne jobben. Jeg skrev en sang som heter «Missing You» for lenge siden om hvordan når jeg skulle reise bort på turné, ville jeg savne jenta jeg var mye sammen med, og jeg ønsket å skrive en sang om det. Og noen på et show sier: "Tusen takk for sangen, mannen min er utplassert, og denne sangen er vår sang og den hjelper oss å komme oss gjennom utplasseringen hans." Det er som om jeg aldri ville trodd noen i den situasjonen ville brukt den sangen. Jeg synes det er så kult - den tolkningen er vakker.

Det andre svaret på favorittteksten jeg har skrevet, jeg må gå til en sang fra Midnight fordi jeg er så jævla stolt av denne, den heter «Different Songs».

Det betyr så mye for meg fordi jeg hadde dette langvarige forholdet som jeg var i, og det er første gang jeg opplever dette og forhåpentligvis siste, hvor du er sammen med noen så lenge og forelsket i bryllupsreisefasen, men etter at bryllupsreisefasen forsvinner, forsvinner også deres faktiske kjærlighet til hverandre. Og fordi du begynner å innse - var det bare gnisten i utgangspunktet? Var det noe fundament der? Har vi virkelig mye til felles? Har vi nok til å komme gjennom argumentene og virkelig kjempe for å gjøre dette bedre? Er vi i stand til å inngå kompromisser og forsone oss og gjøre ting så godt de kan? Og den sangen sammenligner i grunnen den situasjonen med en sang du har hørt 1000 ganger - som en sang du først hører, og den er som "Herregud, det er favorittsangen min noensinne." Og så innser du det ikke en gang, men så, du vet, går det tre eller fire år og du hører den igjen, og du tenker: "Herregud, jeg pleide å elske denne sangen. Men hva skjedde? " Det bare bleknet bort i bakgrunnen. Eller den første analogien er en helt ny gitar, og du får den i tune, og til slutt slites instrumentet ned over tid.

Det var som en av de dagene da jeg skrev, for noen ganger er du virkelig på det og noen ganger sliter du bare med å finne hva som skjer, og det var en av gangene jeg klarte å ikke bruke telefonen min og det begynte akkurat kommer ut. Jeg er veldig stolt av den sangen for det. Jeg skulle ønske jeg kunne snakke om flere sanger på dette albumet, men vi har ikke annonsert noe ennå.


Om forberedelse til å dra på tur

Ord kan ikke beskrive. Dette er min favoritt ting å gjøre. Jeg elsker å skrive, jeg elsker å lage musikkvideoer, jeg elsker alt det der – å opptre er det jeg føler at jeg er født til å gjøre. Jeg elsker det samspillet med publikum. Jeg elsker brainstorming-ideer. Helvete, når jeg skriver sanger, som om vi skrev «Skeleton», er jeg i studio, og jeg hopper til sangen som ok, kult, dette er hopptempo. Publikum kan hoppe til dette, så dette ville vært spennende. Som om jeg tenker på den sangen og hvordan den starter med bare vokalen, og jeg ser for meg å høre dem synge den. Jeg kan bare ikke vente. Jeg elsker lineupen så mye - Stand Atlantic fra Australia er bare utrolige og har en vaskeliste med sanger som de har skrevet. De er gode venner av oss som vi har turnert med før, som er utrolige og har massevis av nye sanger som alle trenger å sjekke ut. Denne nyere artisten jeg fant, No Love For The Middle Child, er et enormt talent - jeg gjorde faktisk en sang med ham som heter "Older" som jeg var med på. Så oppstillingen er flott. Det er vår største tur hittil.

23. november 2021
Abonner på dawnhawk.org-podcasten , en del av Pantheon Network

Mer på https://setitoffband.com/

Mer dawnhawk.org Podcast

Kommentarer

Vær den første til å kommentere...