Jason Wade og Bryce Soderberg fra Lifehouse

av Carl Wiser«Hanging By A Moment» var den mest spilte sangen på amerikansk radio i 2001, året dens forfatter, Lifehouse-forsanger Jason Wade, fylte 21.

Da han var 12, begynte Wade å skrive poesi og melodier for å håndtere foreldrenes skilsmisse. Han ble så god på det at da han var 16, tok produsenten Ron Aniello ham under sine vinger, noe som førte til en platekontrakt med DreamWorks to år senere.

Til å begynne med var Lifehouse Wade og to av vennene hans, forsterket av studiomusikere ved behov. I 2004 hadde de sin jevne oppstilling av Wade, trommeslager Rick Woolstenhulme og bassist Bryce Soderberg. I juli ga de ut sitt første Greatest Hits-album og la ut på en nordamerikansk turné med Switchfoot.

Bandet har alltid vært en dawnhawk.org-favoritt, og har skapt mange debatter om meningen bak sangene deres, som Wade liker å la være åpne for tolkning, en strategi som hindrer Lifehouse i å bli henført som et kristent band. På et pressearrangement stilte vi noen spørsmål til ham og Soderberg for å få deres tanker om musikken, inkludert hva det vil si å bli hengende et øyeblikk.
Carl Wiser (dawnhawk.org) : Lifehouse-sanger har fått fansen gjennom mange virkelig tøffe tider. Hvilke Lifehouse-sanger er de mest terapeutiske for dere personlig?

Jason Wade : For meg personlig ville det vært sanger som " From Where You Are " og en sang kalt " Broken " som jeg skrev til en venn av meg som trengte en nyretransplantasjon. Den sangen føler jeg har fått mange mennesker gjennom noen vanskelige tider.

Jeg prøver når jeg skriver en sang å ikke gjøre noe for spesifikt, selv om den sangen var litt mer spesifikk. Men tekstene, jeg føler at du kan ta dem og tolke dem med hvilke følelser som skjer i ditt eget liv. Ja, det er mine favoritter: «From Where You Are» og «Broken».

Bryce Soderberg : Vi har mange fans som kommer til oss, og de forholder seg virkelig til sangen " Everything ", som er en veldig fortolkende tekst - folk som streber etter de beste versjonene av seg selv, folk som streber etter en fantastisk forhold. Og vi har folk som har gått i krig, soldater og tropper som er utenlands, som lytter til musikken vår som tolker tekstene og det hjelper dem i livene deres. De kommer til oss og deler sine erfaringer.

Det er virkelig styrkende når du er en del av et band som lager musikk som folk kan sette inn i livene sine på et positivt nivå. Det gjør virkelig alt verdt for oss og får oss til å føle at vi tjener formålet vårt.

dawnhawk.org : Den store debatten med mange Lifehouse-sanger blant fansen din er om de handler om Gud eller om de handler om en bestemt person. Men det er også noen virkelig skarpsindige kommentarer fra folk som sier at det å elske en annen person kan være et uttrykk for å elske Gud. Jeg vil gjerne ha dine tanker om det.

Jason : Ja, absolutt. Jeg har alltid skrevet sanger som kan tolkes på forskjellige måter. Du vet, det kan handle om Gud, det kan handle om en jente, det kan handle om en fyr. Bare universelle kjærlighetssanger.

Jeg har alltid gravitert mot det fordi i musikk er det et kjæledyr for meg når jeg vet nøyaktig hva sangeren ber meg om å tenke om sangen. Jeg liker når du kan tolke tekstene på din egen måte, og musikk er veldig mektig sånn. Men vi fraråder ingen fra å tolke den ene eller den andre måten.

Og for meg personlig kommer jeg fra den verdenen, så mange av de tidligere Lifehouse-sangene var spirituelle, men samtidig ønsket vi aldri å bli satt i en boks hvor det er som om dette er det eneste vi synge om. Vi liker at folk tar tekstene og gjør dem til sine egne.

dawnhawk.org : Hva betyr det å være «Hinging By A Moment»?

Bryce : Det er et veldig godt spørsmål - ingen har noen gang stilt det. For meg er det tilstedeværelse. Jeg tror det er en av de viktigste tingene for oss som individer og det å være en del av familien, å være en del av hele denne reisen. Det handler om å være tilstede og ikke gå glipp av et øyeblikk, du vet, «henge etter et øyeblikk». Det er det det betyr for meg: Det er tilstedeværelse og tilstedeværelse.

Jason : Ja, for meg også da jeg skrev den sangen. Jeg føler at hele livet mitt har vært en serie øyeblikk hvor du bare prøver å holde deg fast og ikke bli revet med. Jeg vokste opp overalt – jeg bodde i Hong Kong i et par år. Jeg vokste egentlig ikke opp med noen røtter, så i tenårene da jeg begynte å skrive sanger for å prøve å tolke den første halvdelen av livet mitt, virket det som om vi bare var konstant i turbulens og beveget oss og forandret og forandret seg. Og fra det tidspunktet, da jeg skrev den sangen, tok den oss med på dette vanvittige, ville eventyret.

Men, ja, jeg vil si det handler om å bare prøve å holde seg i øyeblikket, være tilstede og nyte øyeblikkene mens de skjer rundt deg.


Her er noen andre biter og bobs fra arrangementet.

Den sprøeste opplevelsen de har hatt som band

Jason : Vi spilte dette ene showet i Italia da vi var 21, 22 år gamle, og åpnet for denne artisten ved navn Vasco Rossi, som er som Bruce Springsteen fra Italia. Fansen har denne tradisjonen med å kaste mat på åpningsartisten, da de i utgangspunktet bare vil se Vasco Rossi. Alanis Morissette var med på konserten, og dette bandet kalte Stereophonics. Vi sang tre sanger. Vi var akkurat i gang, og mens vi går på scenen er det bare et hav av ting som blir kastet mot oss, som poser med vann og brød. Jeg tror en boks tunfisk. Så, for hele settet vårt unngår vi bare at mat blir kastet på oss. Det er noe du aldri glemmer.


Deres musikalske stil

Jason : Jeg føler at musikk bare er litt fortolkende. Alle som blir inspirert til å ta en gitar eller sette seg ved et piano, kommer vanligvis fra et sted der du hører et musikkstykke som virkelig inspirerte deg. Jeg bodde i Seattle en stund, men jeg begynte ikke engang å høre på band som Nirvana og Pearl Jam før jeg flyttet til LA da jeg var rundt 15, 16 år gammel, og den musikken betydde virkelig mye for meg på den tiden og det var akkurat på den tiden jeg lærte å skrive sanger.

Så det var min tolkning av musikk på den tiden. Jeg skrev sanger, men det var sterkt påvirket av band som Nirvana og Pearl Jam og alle Seattle-bandene. Det var egentlig ikke med vilje, det er bare hva du enn er inspirert av, det kommer til å være nyanser av den musikken i din egen musikk.


Velger sanger for Greatest Hits-albumet

Bryce : Det var ikke noe som egentlig var overlagt for oss. Etter hvert som ting skred frem, fant vi ut at det ville være et riktig tidspunkt for å gi ut de beste hitene når vi hadde en god samling sanger. Vi har sju album vi har gitt ut, og vi har denne turneen som kommer med Switchfoot som kom sammen i riktig øyeblikk, og vi følte bare at det ville være bra å legge ut en samling av de største hitene våre i forbindelse med denne turneen.

Så, det bare stilte opp som det var. Og vi har vært kreative som et band frem til 2015, for et par år siden, da vi ga ut Out of the Wasteland , så vi var ikke klare til å legge ut den samlingen ennå. Dette er bare timing-justering slik det er ment.


Chester Benningtons selvmord

Jason : For et tap. Han vil bli ekstremt savnet.

Det kan ramme hvem som helst. Det spiller ingen rolle hvor mye penger du har eller berømmelse eller suksess – det er bare en epidemi. Det er godt å bare nå ut, hvis du kan, eller hvis du har en venn som er deprimert, bare prøv å knytte den forbindelsen fordi jeg føler at selvmord er noe der du føler deg så fortapt og så håpløs at det ikke er noen vei tilbake. Så, jeg tror at folk som er i din egen indre krets, hvis du legger merke til noen som har å gjøre med depresjon, angst, er den beste tingen å gjøre å prøve å nå ut og knytte den forbindelsen, fordi jeg tror en forbindelse kan bringe noen tilbake fra det.

Bryce : Våre hjerter går til Linkin Park, til familien og alle rundt Chester. Det treffer musikkbransjen som helhet.


Touring med Switchfoot

Jason : Vi er veldig glade for å komme på veien med Switchfoot. Jeg har vært fan av dem siden jeg var 16, 17 år da deres første plate, Legend of Chin , kom ut. Så jeg har fulgt karrieren deres ganske mye siden jeg var liten.

Vi spilte et show med Switchfoot, jeg vil si for 10 eller 11 år siden på en høyskole. Våre veier har krysset hverandre kanskje to eller tre ganger. Jeg møtte Jon [Foreman] en gang på en visning for en film der vi skrev en sang til en bestemt film. De er de hyggeligste gutta. De er et fantastisk live rockeband, og vi gleder oss veldig til å reise ut og spille med dem i sommer.


Live opptreden

Bryce : Liveshowet vårt er en så viktig del av det vi er som band. Vi legger ut platene våre og legger vårt hjerte og sjel i dem, men et likeverdig aspekt ved å lage musikk i Lifehouse er å sette opp showet vårt, og at interaksjon med fansen vår er en så nøkkelkomponent for at vi skal uttrykke oss som musikere og publikum som uttrykker seg selv gjennom musikken vår. Det er en slik gave.

Vi håper at folk kommer til et show og bruker halvannen time, glemmer de tingene som skjer med livene deres og drar litt bedre enn de kom. Vi legger mye ned i showene våre i forberedelsene til det, og vi vet hva fansen vår vil høre. Vi gjør vårt beste for å levere med 100 prosent av oss selv inn i showene som vi kan.

Og denne turen er definitivt et hjemkomst for oss fordi det er mange ting som har endret seg i leiren vår. Vi har sett oppturer og nedturer, vi har samlingen av sanger vi har, og vi skal bare komme oss ut og samhandle med fansen vår og ha det kjempegøy denne sommeren. Vi gleder oss.


påvirkninger

Jason : For meg går det alltid tilbake til The Beatles. Jeg føler at de bare var mesterne innen låtskriving. Elliott Smith har fortsatt stor innflytelse på meg. Jeg elsker albumene hans XO og Figur 8 . Jeg leter alltid etter nye band og da også alt som Paul Simon skriver eller James Taylor. Jeg elsker singer-songwriters fra den tiden.

Bryce : Musikk for meg har alltid handlet om å suge til seg så mye du kan fra det andre gjør og ha ydmykheten til å trekke inn påvirkninger over hele linja. I det siste har jeg hørt mye på Prince og Bowie. Jeg vet at de passerte nylig, men jeg har sett på katalogen deres litt mer i dybden siden den gang.

Og som individer i instrumentene dine, også, har du din innflytelse, som James Jamerson. Det er alle slags inspirasjoner som kommer over hele linja: det er tekstforfattere, det er produsenter, og du lærer og vokser alltid så mye du kan.


Hva blir det neste

Bryce : Vi har faktisk nylig snakket om det. Vi har bare fokusert på det som ligger foran oss foreløpig. Denne turen har krevd mye forberedelse og vi har akkurat kommet sammen igjen etter en liten pause, så vi kommer til å gå ut dit, vi skal fokusere på turen og gjøre det vi kan med det . Og så er jeg sikker på at vi underveis nok har noen låter som kommer til å bli skrevet.

Vi snakker nok om fremtiden når den nærmer seg slutten. Vi har lekt med ideen om å lage et julealbum på et tidspunkt, kanskje lage et live-album, eller kanskje bare lage et vanlig album. Vi kommer til å fortsette å skape. Jeg ser ikke at vi i overskuelig fremtid tar noen langvarige pauser. Vi har det fortsatt gøy med det vi holder på med etter 17 år, og vi liker hverandre fortsatt. Så alt bra.


Favoritt sanger

Bryce : Du vet, det endrer seg fra tid til annen. Det er klart at vi spiller mange av de samme sangene om og om igjen. Mange spør oss om vi blir lei av å spille hitene våre. Det gjør vi egentlig ikke fordi vi kan se reaksjonene med folk som har ønsket å høre visse sanger gjennom showet vårt, og vi får den følelsen fra publikum når vi spiller dem.

Jeg personlig liker sangen "Broken" og sangen " Flight ." Begge disse sangene har en dypere betydning for dem som virkelig oversetter meg. Jeg føler visse følelser, og prøvelser og prøvelser som jeg har gått gjennom i livet mitt når vi fremfører disse sangene.

De positive sangene er alltid veldig morsomme. Sanger som " Spin " og " Hanging By A Moment . Vi ser alltid frem til å spille dem også.

Wade var 20 år gammel da han fridde til kjæresten sin, Braeden, og vant hjertet hennes med en tidlig versjon av "You And Me" han spilte inn på kassett. Fem år senere ble sangen gitt ut på det tredje Lifehouse-albumet og ble deres største hit siden «Hanging By A Moment», og nådde #5 i USA.
Jason : For meg er det å spille sangen " You And Me " hver kveld i årevis. Vi må alltid spille den sangen. Det er fortsatt en spesiell sang for meg fordi det er sangen jeg fridde til kjæresten min som nå er min kone gjennom 16 år. Hver gang jeg spiller det prøver jeg å virkelig fokusere på tekstene, og det bringer meg på en måte tilbake til det stedet da jeg var 19 år gammel og fridde til henne.


Jobb hvis du ikke var musiker

Jason : Jeg hadde ingen plan B når det kom til musikk. Jeg kom meg knapt gjennom videregående og jeg gikk ikke på college, så med mine ferdigheter ville jeg sannsynligvis jobbet på Subway eller Starbucks. Jeg vet ikke om Bryce - han gikk på college.

Bryce : Ja, det gjorde jeg, men jeg dro etter to år. Jeg er i samme båt: ingen plan B. Sånn er det som musiker. Du går inn, det er mye risiko, du legger ditt hjerte og sjel i det, og du kaster bare livsterningen og ser hva som skjer. Og vi fikk en god rulle.

Ja, jeg vet ikke helt hva annet jeg skal gjøre. Jeg liker veldig godt å samhandle med mennesker, så jeg tenkte kanskje på en terapeut eller noe sånt, men jeg ville nok vært på Starbucks en god stund som barista eller noe.


Hemmeligheten bak suksess

Jason : Sannsynligvis bare å holde sammen. Når du er på veien, er du på scenen i 10 prosent av tiden, og 90 prosent av tiden er du faktisk i interaksjon med hverandre og henger med brødrene dine – det blir en veldig familiær ting. Så musikken er viktig, men det er også å holde det båndet og kommunikasjonslinjene åpne og bare lære å leve med hverandre og ikke bli gale. Det er det som bryter de fleste band opp: De kommer bare til et punkt hvor de hater hverandre og de kan ikke være i samme rom.

Vi nærmer oss 20 år, og vi har hatt stort sett den samme lineupen, den samme kjernen, i det meste av vår karriere, og vi nyter det fortsatt. Vi har fortsatt den barnlige egenskapen ved musikken, og fortsatt føles den frisk og ny hver gang vi går på scenen. Jeg tror det er vår største prestasjon.

Det er ikke bare å ha radiohits og selge plater, det handler om fortsatt å ha god livskvalitet. Jeg føler at fansen vet når du ringer den inn og du ikke har det gøy lenger. Vi kan fortsatt bli begeistret for å komme gjennom en by og spille et show og gi 100 prosent og kose oss. Det føles fortsatt levende.


Ønskelige turstopp

Jason : Sannsynligvis det greske teatret. Jeg vet at Bryce er enig. Det er på en måte et legendarisk sted i Los Angeles, og vi har bare åpnet opp for band der før, så å være med å headline et så episk, fantastisk sted i hjembyen vår kommer til å bli veldig, veldig kult.

8. august 2017.
Få Greatest Hits-albumet og turnédatoer på lifehousemusic.com .

Flere låtskriverintervjuer

Kommentarer: 3

  • Shane fra Australia Sangen om Simon er min eneste favorittsang. men jeg tror fortsatt at sangene dine er ekte betydninger i det du synger. Du er unik? Fortsett med det. Du vet hva du egentlig synger om, du er den beste. ta vare på deg selv og din familie. Hvis du kommer til Darwin NT Australia en dag vil jeg se showet ditt?
  • Insider fra Somewhere elsker sangen din overalt.. Savner you life house fantastisk alltid...✌
  • Lana fra Nyc Det er ganske frekt å klippe ut et av bandmedlemmene fra et offisielt bilde.