Glen Phillips fra Toad the Wet Sprocket

av Dan MacIntosh

Med sin jangle-pop-lyd og myke oppriktige tekster, representerte Toad the Wet Sprocket den mildere siden av alternativ musikk på 90-tallet. I motsetning til grunge-lyden oppover kysten, blandet denne Santa Barbara-gruppen nydelige vokalharmonier ved sjøen i sine melodisk minneverdige låter, inkludert hitene «Fall Down», «Walk On The Ocean» og «All I Want».

Toad The Wet Sprocket brøt sammen i 1998 og sanger/primær låtskriver Glen Phillips la ut på en solokarriere. Selv om gruppen fortsatte å turnere sammen av og til i løpet av 2000-tallet, var det ikke før i 2010 at akten ble offisielt omformet, og i 2013 ga gruppen ut sitt første studioalbum på 16 år, New Constellation .

Gjennom hele karrieren har Glen kjempet mot depresjon, som, som han forklarer, kan spores gjennom sangene hans.
Dan MacIntosh (dawnhawk.org) : La oss snakke litt om hitlåtene du hadde med Toad. Den jeg liker best er «Walk on the Ocean». Jeg ser på det gjennom filteret til min spiritualitet, men jeg har alltid tenkt på det som en åndelig sang. Er det i den forstand, eller leser jeg bare mitt eget perspektiv inn i det?

Glen Phillips : Det er du. Det er alltid en pinlig sang å snakke om fra et lyrisk ståsted, for kanskje et par uker før jeg skrev teksten, hadde jeg dratt på tur med kona mi opp til Orcas Island og hengt ut ved Doe Bay varme kilder med en haug med hippier - det var flott. Men det var en fem-minutters tekst. Det skulle være en scratch-lyrikk. Todd [Nichols] hadde skrevet musikken. Vi holdt på med en demo, og jeg ville ikke bare si "Bla, bla, bla, bla, bla."

Orcas Island er en del av en gruppe øyer utenfor kysten av staten Washington kalt San Juan-øyene. Av de 11 øyene i denne klyngen, er det den største. Doe Bay er en liten ikke-inkorporert region på den sørøstlige bredden av Orcas Island, og hjemmet til Doe Bay Resort and Retreat.
Så jeg skrev bokstavelig talt ned det første jeg tenkte på. Teksten og refrenget, jeg aner ikke hva det betyr, dessverre. Så prøvde jeg å skrive den på nytt, og ingenting fungerte egentlig. Jeg prøvde å få refrenget til å bety noe, og sa til slutt: "Vel, det høres ut som jeg vet hva jeg snakker om." Så vi lot det være som det er. Det var den minst bevisste, minst utformede lyrikken.

dawnhawk.org : Hvor interessant er det. Fordi, som lytter, som en fyr som har hørt det på radio, tenkte jeg bare: "Wow, så dypt!"

Phillips : Utmerket.

dawnhawk.org : Det virker som det må være noe med de ordene du kom på, selv om du ikke er klar over det.

Phillips : Vel, det er det rare; Jeg føler at når jeg blir eldre, vil jeg vite hva ordene mine betyr. Med mange av de gamle tekstene ville jeg latt ting gå der det var litt mer stream-of-consciousness.

Jeg mener, en sang må vekke en følelse, ikke sant? Det er det den må gjøre. Må få deg til å føle noe. Og enten det er tone for tone, linje for linje, faktisk basert på noe annet, eller så lenge det får deg til å føle noe, er det vellykket.

Nirvana-sanger er fullstendig samvittighetsfulle, og de er på et visst nivå ikke gobbledygook. Det er tull, men det er stemningsfullt tull som får deg til å føle noe virkelig dypt, så det spiller ingen rolle om det er noe du kan forstå eller ikke.

dawnhawk.org : Den slags går tilbake til tidlig REM Et annet eksempel jeg kan tenke meg er Cocteau-tvillingene.

Phillips : Ja, "Fluffy Tufts."

dawnhawk.org : Cocteau-tvillingene; Jeg tror de har laget sitt eget språk.

Phillips : Ja. Jeg glemmer hvilket album, jeg tror deres femte album, begynte hun å skrive ord. Så du kan gjøre noe stemningsfullt som ikke trenger å bety noe. Og «Walk on the Ocean» er rart på den måten, men det er veldig narrativt i versene. Men så er det fullstendig tull, selvfølgelig. [Ler]

dawnhawk.org : Vel, jeg kommer til å høre på den igjen og se om jeg kan ta det opp. Men det er interessant, i lys av det du sa om det nye albumet og din nyvunne følelse av tilfredshet, bringer sangen "All I Want" tankene på følelsen av å være fornøyd.

Phillips : Det er mange slike sanger. De fleste av sangene mine er Post-Its. Til og med «All I Want», hvis du ser på verset, handler det mye om hvor flyktig enhver form for åpenbaring er. Alt handler om øyeblikket som går veldig, veldig fort og hvordan det er et ønske om å holde på det. Det ville vært en konstant, men det kommer og det går og det går veldig raskt.

Så ja, de sangene - "I Will Not Take These Things for Granted" også - er mye mer ting for meg å huske enn en måte jeg går rundt og føler på.

Jeg føler ærlig talt, bare det siste året eller så har forholdet mitt til depresjon endret seg mye. Jeg føler det jeg tror sannsynligvis er hvordan normale mennesker føler det meste av tiden for første gang på godt over et tiår. Men det er en praksis, hvis det gir mening. Og jeg antar at det er derfor jeg snakker om lykke på den måten at det ikke er målet. Folk som ikke har opplevd lange anfall av depresjon tror at det handler om de tingene som skjer med deg, der jeg egentlig tror det er mer en intern prosess, en slags maskiner i hodet som lever av triste historier. Jeg kan ligge oppe om natten og hvis angsten treffer, eller depresjonen treffer, spiller det ingen rolle hva som har skjedd eller ikke har skjedd. Jeg finner noe å bekymre meg for, noe å stresse over, noe å gruble over.

dawnhawk.org : Jeg er som deg. Jeg gjør det samme.

Phillips : For meg var det som virkelig snudde ting å skille akkurat nok bevissthet fra historiene jeg kunne huske. "Å, dette er trikset mitt sinn gjør." Jeg tenker på det i forhold til hygiene: Har jeg fått nok søvn? Har jeg gått utenfor? Har jeg vært rundt mennesker? Og hvis jeg ikke har gjort disse tingene, forklarer det hvorfor jeg gruer meg. Jeg gruer meg fordi jeg ikke har gjort noen av tingene som får tankene mine til å gå tilbake til det normale.

dawnhawk.org : Så det er som praktisk helse?

Phillips : Ja. Det er praktisk helse. Og det var morsomt, etter alle årene med tenking måtte jeg fundamentalt endre noe med meg selv, det som egentlig har krevd er bare sollys og tilstrekkelig søvn og litt rart. Og livet er på en måte noe jeg kan gjøre.

Det er fortsatt i kantene. Jeg har et overaktivt sinn, og hvis jeg ikke gjør noe interessant med det, går jeg veldig fort ned i rørene. Så det er en gave, som betyr at hvis jeg holder meg opptatt, har jeg mye energi til å gjøre ting. Men ledige hender er ikke noe jeg er rustet til å takle.

dawnhawk.org : Jeg ser for meg at noen av de beste sangene dine ble skrevet da du var i en deprimert tilstand. Bekymrer du deg for å miste kreativiteten din ettersom din mentale helse blir bedre?

Phillips : Nei, jeg tror ikke det. For du kan bli glad på to måter. Du kan bli glad ved å stenge tankene dine og ikke stille spørsmål - et dåres paradis, antar jeg. Jeg tror selvtilfredshet gjør folk kjedelige og kjedelige. Selvtilfredshet er fienden, og selvtilfredshet er veldig forskjellig fra lykke.

Det buddhistiske forholdet til lykke er en helt annen ting enn selvtilfredshet. Det er en praksis; det er en aktiv tilstand i motsetning til en passiv tilstand. Og jeg tror at hvis du er aktiv - mens du beveger kroppen din, mens du beveger tankene dine - du lærer nye ferdigheter, stiller nye spørsmål, så holder du fortsatt forspranget. Og å være glad betyr ikke at du fortsatt ikke kan være oppmerksom eller til og med skjærende, til og med irritabel. Du mister ikke det. Du bare mister å bruke all ekstra energi på å sparke dritten ut av deg selv. Og jeg kan fortsatt bruke litt energi på å sparke dritten ut av meg selv.

dawnhawk.org : Du kommer aldri til å være 100 prosent fornøyd med deg selv.

Phillips : Vel, nei. Det ville vært selvtilfreds. Det er stort rom for forbedring. Men jeg prøver å skjære meg et sted i nærheten av slakk som jeg kutter andre mennesker. De fleste jeg vil godta feil og alt. Du prøver å se at de sliter, hva de har å gjøre med, og at feilene deres ikke nødvendigvis er svakhet.

Vi har alle å gjøre med vår egen slags galskap, og i stedet for bare å slå meg selv opp for mine egne feil, prøver jeg å se det litt utenfra og sier: "Ok, jeg trenger ikke å være perfekt. trenger ikke leve opp til en helt urimelig standard." Jeg er menneskelig som alle andre, og jeg tilgir andre mennesker disse tingene.

Fienden lar deg selv kjede deg, lar deg selv slutte å bli fascinert og lar deg selv slutte å stille spørsmål. Det ville ødelegge all kreativiteten, men jeg prøver bare å kaste bort mindre tid på å skade meg selv.

dawnhawk.org : La oss snakke om dette nye albumet og hvordan Toad the Wet Sprocket er sammen igjen. Hva er det med bandet som er annerledes for deg som gjør det til noe du stadig kommer tilbake til?

Phillips : Det er en rekke ting. Det er en kombinasjon av mennesker og en lyd. Det er litt utrolig å komme sammen igjen - det er som å sykle. Vi spiller en sang og den høres automatisk ut som Padde.

Det var det første bandet vi var med i, og vi hadde for mye historie i lang tid. Jeg tror at det å ta en lang pause gjorde det mulig for oss å vokse opp og få våre egne liv sammen og komme tilbake til det på en måte der vi kunne nyte det for hva det er.

Glen skriver bandenes tekster, men sangene deres er gruppekomposisjoner, med hvert medlem kreditert som forfatter. De samme fire medlemmene har vært med siden oppstarten: Todd Nichols (gitar), Dean Dinning (bass), Randy Guss (trommer).
Den store forskjellen som kommer tilbake er at nå er det et prosjekt, mens når bandet startet var det det eneste noen av oss gjorde, og hver sang måtte suges inn i den. Det som var flott denne gangen var å velge og vrake, noen ganger skrive noe, tenke «Å, dette ville vært flott for Toad-platen» og ofte skrive direkte for bandet i stedet for å skrive sanger jeg visste at jeg lett kunne spille solo-akustisk. Jeg ville skrive sanger som var basert på motmelodi, basert på en stor beat, og basert på sammenvevde gitarer, og jeg kunne begynne med bandet i tankene og gå derfra. Så det var veldig flott å ha det som et prosjekt i stedet for det eneste utløpet.

dawnhawk.org : Så du nærmer deg det annerledes når du skriver for dette bandet i motsetning til et soloprosjekt.

Phillips : Ja. Solo, låtene er til en viss grad redusert ned til en enkelt gitar og en enkelt stemme, og jeg er villig til å være litt nerderte og litt mindre pop og litt mer obskur på noen av sologreiene. Padde er generelt mer pop enn det jeg gjør, så jeg omfavner det og forstår at det er bredere og bevegelsene kan være litt større. Det er kult å skrive med alt det i tankene.

dawnhawk.org : Hva kan du fortelle meg om albumet New Constellation ? Er det et overordnet tema for det?

Phillips : Kanskje. Jeg pleier å ha ganske sentrale temaer. Jeg har kjempet med depresjon mesteparten av livet mitt, så det handler mye om å våkne og være takknemlig; mye om å skille historien i hodet mitt fra hva den faktiske virkeligheten er og prøve å holde det klart. De tingene fortsetter å dukke opp.

Med Toad, da vi var sammen første gang, var vi alle veldig unge, og det var i den epoken med å være tidlig i 20-årene og anta at lykke handler om å få de tingene du vil ha og gjøre det du har tenkt å gjøre. Og ettersom folk er i 40-årene, er lykke mye mer en praksis for å akseptere det du har og sette pris på det som er, noe som ikke betyr at du slutter å jobbe eller slutter å stille spørsmål eller slutter å gå videre. Det er forhåpentligvis en klokere måte å se på lykke på: at det ikke handler om å kontrollere utfall, det handler om å kontrollere reaksjonen din. Det er hovedtemaene.

dawnhawk.org : Har tittelen betydning?

Phillips : Ny konstellasjon? Det var tilfeldigvis den sangen, som virket som den mer positive av sangtittelorienterte mulige albumtitler. Det virket som det mest fremadrettede. Vi likte alle det faktum at det så ut til å ha en viss hastighet.

dawnhawk.org : Har du en favorittkonstellasjon?

Phillips : Jeg vil bare si Cassiopeia, fordi det høres bra ut. Den eneste jeg noen gang kan plukke ut av himmelen er Orion. [Ler] Beltene av den gir bort.

Cassiopeia, i tilfelle du leter etter den oppe i himmelen, er W-formet og består av fem stjerner. Navnet kommer fra den greske mytologiske figuren dronning Cassiopeia. Orion er derimot oppkalt etter en gresk mytologisk jeger. Phillips har rett i at denne konstellasjonen er synlig over hele verden.
dawnhawk.org : Hva er en av sangene på albumet du er mest stolt av?

Phillips : Jeg elsker «Golden Age», jeg er stolt av den.

dawnhawk.org : Hva handler «Golden Age» om?

Phillips : Jeg antar at det handler om en rekke ting. Det er mange flere relasjonssanger på dette albumet. Jeg har vært gift, vi har nettopp hatt 20-årsjubileum.

dawnhawk.org : Gratulerer.

Phillips : Tre barn, alle jenter. Statistisk sett er det noe av det rareste med Padde. Vi innså bare forrige uke at tre av oss er gift, og vi er fortsatt gift med våre første koner som vi alle giftet oss med i begynnelsen av 20-årene, noe som statistisk sett ikke burde skje i et rockeband. Vår skilsmisseprosent er veldig lav for rock & roll. Det er ikke-eksisterende.

Men folk tenker på ekteskap og forhold som dette reisemålet, og det er definitivt en prosess. «Golden Age» handler om denne tendensen til å se tilbake og idealisere denne oppgaven som faktisk aldri skjedde, eller idealisere en fremtid som aldri vil skje og miste nåtiden.

Til en viss grad handler sangen definitivt om depresjon og bare å prøve å innse det.
Jeg prøver å snakke mer offentlig om det fordi nok mennesker har gått gjennom det eller har bodd med noen som har gått gjennom det.

Det finnes ulike typer depresjon. Da faren min døde, ble jeg deprimert. Det er vanlig depresjon. Og så er det verdens ende, ikke i stand til å møte noe. Det var veldig nært å ødelegge ekteskapet mitt. Gjorde en veldig god jobb med å ødelegge solokarrieren min. Og jeg slitt ut mange mennesker. Jeg slitt ut mye publikum da jeg var på veien. Jeg ville ikke være i live, og det er ingenting verre enn å betale en billett for å se noen som ikke vil være der.

Det merkelige er at i motsetning til når det innhenter meg, er jeg tilsynelatende en ganske optimistisk, glad person. Men det er en merkelig sykdom og den må håndteres.

dawnhawk.org : Hvorfor forteller du meg ikke om tittelklippet, siden du kalte albumet opp etter det, hva handler det om?

Phillips : Beklager. Jeg vet ikke hvorfor jeg fortsetter å gå tilbake til depresjon. Det er en haug med sanger på den. Så tittelkuttet, "New Constellation" er litt av et mishmash, faktisk, for alt jeg snakker om å prøve å skrive så direkte. Det er et veldig andaktsfullt refreng; Jeg beholdt nettopp dette bildet av å skrive noens navn i en ny konstellasjon, som denne store kjærlighetshandlingen på himmelsk nivå. Og nok en gang kommer mørket inn i det også.

Det er en bro i sangen som handler om hvordan det er en slags galskap i kunsten, og hvis du ser på skytshelgener på en eller annen måte forsto de at det var en tie-in der - det er faktisk mye crossover. Jeg brukte mye tid på å google alle scenene.
[ Hellige som er nevnt i broen inkluderer St. Dymphna, St. Cecilia og St. Margaret. ]

Men nøkkelen til den sangen er bevissthet, hengivenhet, takknemlighet. Et ganske tilbakevendende tema gjennom hele plata.

Som forklart i omtrent hver biografi på bandet, kom navnet Toad The Wet Sprocket fra en Monty Python-skisse. Biten heter Rock Notes og består av Eric Idle som beskriver strevene til fiktive band med navn som Dead Monkeys, Poached Salmon, og selvfølgelig Toad the Wet Sprocket, hvis elektriske trianglist mister en albue.

De valgte navnet fordi de ikke kunne tenke seg noe bedre og trengte en moniker for en kommende konsert. "Vi skulle tenke på noe bedre," sa Todd. "Men det skjedde bare aldri."
dawnhawk.org : Jeg vil snakke om en siste ting, og jeg håper du ikke er for lei av å snakke om det, men navnet på bandet er Monty Python relatert, og jeg leste denne tingen om hvordan Eric Idle hadde hørt en av sangene dine og skjønte ikke at det var et band oppkalt etter denne sketsjen han laget. Så jeg må spørre deg, har du noen gang møtt Eric Idle og snakket om det?

Phillips : Det har jeg ikke. Vi sendte ham en gullplate for lenge siden. Jeg har møtt John Cleese, fordi han er en Santa Barbara-fyr. Men aldri møtt Eric Idle. Vil gjerne.

dawnhawk.org : En god låtskriver også, forresten.

Phillips : Å, ja. De er fantastiske.

dawnhawk.org : Det høres bare ut som du er på et virkelig flott sted, noe som får meg til å føle meg bra. Du er sannsynligvis mye som meg ved at du noen ganger hører på favorittartistenes album og bekymrer deg for dem. Du vet, som mennesker.

Phillips : Ja.

dawnhawk.org : Men jeg får følelsen av å snakke med deg at jeg ikke kommer til å bekymre deg.

Phillips : Nei, forhåpentligvis ikke lenger. Det er universelle endringer som jeg tror vår generasjon har gjennomgått. Foreldrene våre var noen av den siste generasjonen der hvis du gjorde din due diligence, hvis du fikk graden din, hvis du jobbet hardt, hvis du jobbet for et selskap for livet ditt, følte du at du sannsynligvis hadde råd til et hus, du kunne til og med råd til å bli syk noen dager uten frykt for å miste absolutt alt. Det var denne intakte samfunnskontrakten.

Og vår generasjon, vi var førstehåndsvitner til uthulingen av det, og vi har alle gått inn i det selv og sett barna våre gå inn i en verden uten noe løfte om en sosial kontrakt i det hele tatt.

dawnhawk.org : Jeg er helt enig med deg. Jeg har barn, jeg forteller dem ikke dette direkte, men jeg er glad jeg ikke er i deres generasjon, helt ærlig.

Phillips : Jeg ser barna mine, og de følger bare lidenskapene sine. De kommer ikke til å prøve å få det til å fungere for andre enn seg selv, og jeg tror det er det klokeste de kan gjøre.

Jeg tror det er en universell ting: Hvilke forventninger hadde jeg til hvordan dette ville gå og hva er den nåværende virkeligheten? Og på en måte ser alt likt ut på overflaten, så det føles ikke som om det er en slik forandring. Det er en grunnleggende idé om personlig sikkerhet – og ikke på en sikkerhet, politi-og-ranere måte, men er arbeidet jeg har gjort av verdi? Har jeg betydning for noen på slutten av dagen? Er jeg bare engangs?

Og jeg tror at hvis du vokser opp i en situasjon der det er en konsistens gjennom livet ditt, der selv om du vet at ingen bryr seg på institusjonen, så vet du i det minste at du går inn. Du skaper livet ditt og familien din og din verden til avtale rundt det. Vi har sett denne store endringen, og den har forårsaket denne store økningen i form av en fascistisk fundamentalisme og den har forårsaket en stor økning i en slags ekstatisk eskapisme, og vi prøver alle å finne ut hvordan vi skal håndtere endringen. Så for meg er disse spørsmålene om takknemlighet og bevissthet virkelig grunnleggende for vår generasjon.

dawnhawk.org : Til vår overlevelse.

Phillips : Ja. Jeg mener, så disse spørsmålene, så mye som jeg relaterer dem tilbake til den personlige depresjonshistorien, tror jeg også på samme måte som vi stilte relevante spørsmål til folk på vår alder da vi først kom ut, og det er et nytt sett av spørsmål nå. Vi prøver alle å finne veien i denne merkelige nye verdenen.

8. januar 2014. Få mer på toadthewetsprocket.com .
Flere låtskriverintervjuer

Kommentarer: 17

 • R fra Rockies Jeg liker hvordan Phillips fant veien inn i dette intervjuet. Elsket disse gutta på 90-tallet. En merkelig, svart gutt som hører på saftig, hvit guttemusikk. Men det var dyp og lyrisk tristhet. Som ham også gift med samme partner siden tjueårene. romantikere. Likte også det Phillips hadde å si om gen x'ers. Glemmer ofte i yap-kampen mellom millennials og boomers. Vi har visst hvordan det er å møte slutten. å være nede i ... år (like gammel som bluesen tho). Til og med tiår. Å møte slutten. å ikke ha noen sosial garanti. Å bare veve oss gjennom verden på hvordan vi har det og tilbakemeldinger fra omgivelsene. Og vi har laget et liv ut av det. Og god en. Kanskje sjekke det nye albumet.
 • Becky fra Illinois Jeg elsker Glen Jeg har vært forelsket i ham den dagen denne sangen kom ut hver gang jeg ser videoen I'm in love all over again lol
 • Kristian Gilleland fra Myrtle Beach, sc Glen, jeg vil at du skal vite at måten du sang og hvordan du skriver sanger har alltid vært en inspirasjon for meg, og hvorfor jeg til og med begynte å synge og lærte å spille gitar. Min ekskone har nettopp dødd av hjernekreft og jeg vet ikke hvor lenge jeg kommer til å overleve, takk for det du gjorde. [email protected]
 • Ethan fra Florida TTWS-skilsmissen tok et stort hopp da Glens ekteskap tok slutt senere i 2014. Men, kanskje, dette eksemplifiserer bare hva Glen sa videre:

  "Men folk tenker på ekteskap og forhold som dette reisemålet, og det er definitivt en prosess."

  Jeg tenker også på mental helse.
 • Stephen Barry fra Chico, Ca Ob Glen Philips forklaring av tekstene til Walk On the Ocean. Han vet ikke at han kanaliserte en gammel handelsmarine som fortalte historien om livet, eller til og med meg selv en moderne. . . noen artister [selv en,] blir ofte brukt av åndene.
 • Scott fra A Place Oh my God! Jeg har alltid vært en stor fan, men nå skjønner jeg hvorfor «New Constellation» har fått så god gjenklang hos meg i disse dager. Jeg sverger på at dette albumet reddet livet mitt. Jeg gråt mens jeg leste Glens ord. Den eneste andre personen jeg har følt meg så slekt med har vært min kone.

  Jeg har kjempet med forestillingen om hva livet mitt vil ha betydd for universet etter at jeg har vært borte i lang tid.

  Glen, din sjel er en velsignelse for denne jorden. Feil og alt. Og kanskje med et lite håp kan min også være det.
 • Grace fra Iowa Jeg har slitt med depresjon i nesten hele mitt voksne liv, og angst. Jeg ante ikke at Glen har slitt med det. Jeg elsker Toad og elsker Glens stemme og tekster. Jeg føler nå en enda dypere takknemlighet og forbindelse med sangene. Jeg føler at Glen og jeg er veldig like.
 • Lisa fra Lawrence, Ny Flott intervju! Som en "depressiv" selv (de fleste kunstnere er, det er det som gjør oss i stand til å "projisere" og "emote") jeg lærer at tilsynelatende depresjon ER vår naturlige tilstand, og at vi aktivt må kjempe mot det for å være "lykkelige" , uansett hva det er. Jeg mener, hvis du tenker på det, hvis du IKKE er deprimert, tar du ikke hensyn, du ser ikke hva som egentlig er der ute, som dette bruddet på den sosiale kontrakten. Og vi har denne "BIG PHARMA"-industrien som ønsker å ta pengene våre for å sette oss i en unaturlig tilstand, (så du ikke ser eller bryr deg om ødeleggelsen av den sosiale kontrakten!) som er grunnen til at antidepressiva gjøre så mange mennesker syke. Jeg forholder meg så til det som ble sagt om hele angst-greien, realiteten er at du bare føler det slik, og så ser du etter hvorfor og selvfølgelig vil det alltid være NOE i livet ditt som ikke stemmer, og når du SE etter det, du besatt og BOOM, spiralen starter. Trikset er å se etter hva som fungerer og bygge videre på det. Høres ut som Glen har gjort det veldig bra! BRAVO!
 • Bill fra Rochester, Ny Jeg er 100% enig med Glenn. Han er bare noen måneder eldre enn meg. Mange ganger har jeg snakket med hvor mye som har endret seg i samfunnet vårt siden vi var unge. Foreldrene mine, ja- sånn var det da. Selv da jeg ble uteksaminert fra høgskolen i 1993, var en bachelorgrad gull, og kunne få en god jobb. Det var fortsatt papirsøknader, ingen sosiale medier annet takk E-post. I dag ser du sjelden barn løfte øynene fra elektroniske enheter, (ikke mange bakgårdsfotballkamper eller barn som leker ute som før, det er et bombardement av medieinnflytelse, familier er mer ødelagte enn noen gang, og vi har eksponering for på et sekund til nesten alt som skjer over hele verden - gir mange for første gang et øyeblikkelig globalt publikum. Vi er et tjenesteorientert samfunn, tap på mange områder av verdens anseelse. Bedrifter - outsource, outsource, outsource. Høres ut som en ganske dårlig observasjon, men det er en helt annen verden for oss, men forhåpentligvis vil verdiene som vi vokste opp med holde ut med barna våre i denne nye verdenen. Ja, Paddemusikk er flott. Relaterte til det.
 • Valerie Ring fra Portland Radio Project Depresjon er mer utbredt enn vi tror. Takk Glenn for at du viste oss en side mange av oss ikke kjente.
 • Don fra Oklahoma Etter å ha lest dette intervjuet føles det som om jeg har oppdaget en beslektet sjel. Takk for at du postet dette.
 • Jim fra North Billerica, Ma Good Interview, Toad produserer noen flotte sanger, veldig bra utført som fortsatt høres og spiller bra selv etter 20 år.
 • Carrie fra From Tucson, Living In Oklahoma City Takk for dette vakre intervjuet!!! Glen Phillips er en av mine favorittartister gjennom tidene. Hvert album tilbyr sanger som jeg kan relatere til. Jeg blir enten inspirert til å finne fred, eller trøstet med å vite at andre sliter med de samme vanskelige følelsene som jeg gjør. Jeg har også hatt depresjon i det meste av livet mitt, og etter å ha fulgt Glen i mer enn 20 år nå, og akkurat nå lært at han gjorde/gjør det også. Jeg har hatt mine gode øyeblikk, gode dager, gode måneder, og jeg føler det heldigvis nå. Musikk er mektig. Ærlighet og modig, åpen kommunikasjon er SÅ kraftig!!! <3
 • Jason fra Aliso Viejo Det hadde vært fint om intervjueren nye flere TTWS-sanger enn deres to topphits. Men fortsatt et flott intervju. Jeg nøt hvert ord :)
 • Vanessa Kennedy fra Columbus Indiana En side av Glen vi ikke så, ennå hørt. Jeg setter også pris på åpenheten hans. Min fulle beundring.
 • Rj fra Houston, Tx Takk for et veldig nyttig intervju.
 • Jess fra London Fascinerende intervju med Dan, og enorm respekt for Glen for å være så åpen om kampen mot depresjon.