Barry Dean ("Pontoon", "Diamantringer og gamle barstoler")

av Dan MacIntosh

Etter å ha blitt med i Nashvilles indre sirkel av låtskriving, beskrev Barry Dean den som en stamme. "Vi er alle sammen," sa han. "Det er en bitte liten gruppe."

Og selv om han er medlem av en liten, men konkurransedyktig undergruppe, har Barry allerede satt store spor – spesielt innenfor mainstream av countrymusikk. Han har skrevet noen av Little Big Towns største hits, inkludert «Day Drinking» og deres første #1, «Pontoon». Tim McGraw gjorde sangen sin "Diamond Rings And Old Barstools", og Jason Aldean brøt karakteren for å spille inn hans medforfatter "1994" - den med "Joe, Joe, Joe Diff-ay"-kroken.

Slaget på låtskriving i Nashville er at det er et forretningsmessig låtsamlebånd, men Barry vil at du skal vite at effektivitet ikke er en diskvalifisering for hjerte og sjel. Det kan også være veldig gøy, som da de fikk Natalie Hemby til å komme med den berømte åpningsreplikken i «Pontoon».
Dan MacIntosh (dawnhawk.org) : Er du mer komfortabel med å skrive sammen med andre forfattere, eller foretrekker du å skrive selv? Og hva er fordelene, eller ulempene, uansett?

Barry Dean : Jeg startet som en person som skrev alene. Jeg bodde i Kansas og jeg var i 30-årene da jeg begynte, egentlig - jeg skrev da jeg var liten og jeg sluttet da jeg var rundt 29 og jeg skrev ikke igjen før jeg var i 30-årene. Jeg skrev i hemmelighet i dagboken min, men jeg fortalte det ikke til noen, noe som egentlig ligner Loris [hyppige skrivepartner Lori McKenna] veien. Lori var hjemme ved kjøkkenbordet og levde et liv med å oppdra barn. Og det var det jeg gjorde også, og jeg tror det er en av grunnene til at vi ble som bror og søster så raskt.

Realiteten var at jeg begynte å skrive for meg selv og reise til Nashville, og jeg ble signert da jeg var 35, kanskje 36, rett der inne. Hun [McKenna] var eldre enn de fleste av barna som kommer til Nashville da hun ble signert. Så jeg kom til Nashville, for det meste skrev jeg selv – jeg skrev noen sanger med et bandmedlem da jeg var liten. Men Nashville, det var mye mer samskriving. Jeg måtte lære meg å samarbeide og skrive sammen. Jeg tror noen kom opp i rock and roll-tradisjonen, en folketradisjon der de ville se samskriving som en svakhet. Det er to personer, så det er ikke en eneste stemme. Og det kan skje. Men jeg hadde virkelig fantastiske lærere og jeg fikk skrive med fantastiske forfattere her, og etter en stund begynte de å lære meg hvordan jeg skulle samarbeide, der de to forfatterne virkelig kan lage noe eksepsjonelt og sannsynligvis bedre enn én forfatter kunne. Der det virkelig samarbeidet.

Du vet, det er så mange gode intervjuer på nettstedet ditt. Jeg så Will Jennings -intervjuet, og jeg har vanskelig for å tro at Will Jennings ikke gjør hver sang han berører bedre, vel vitende om hva han gjør. Han kommer til å få frem det beste av hva den personen gjør. Da jeg først begynte å skrive sammen, leste jeg et intervju – jeg tror det var i Performing Songwriter . I et minutt bodde Steve Winwood i Nashville, og så skrev Will Jennings selvfølgelig med Steve Winwood, og han skrev også med Rodney Crowell, to utrolig unike, enestående stemmer. Helt annerledes, egentlig, og denne personen er det de hadde til felles. Da Winwood og Crowell møttes i Nashville og begynte å snakke, snakket de om vennen sin og samarbeidspartneren deres, Will Jennings. Og Rodney Crowell sa: "Musikken hans er bare så vakker." Og Steve Winwood sa: "Skriver han musikk?" Og Rodney sa: "Ja, han skriver alltid musikken." Og Winwood sa: "Han skriver bare ordene for meg."

Jeg tenkte, åh, dette handler ikke om å feste to rare ting sammen eller dumme det ned til vi alle liker det. Dette handler om å hedre det som er spesielt med den andre personen i rommet, og skinne lys på det som er spesielt. Å bringe nye malinger til kunstneren og flytte lys rundt slik at de kan se det annerledes.

Det var slik jeg begynte å se rollen min. Ja, det er dager når jeg går inn og går, "Jeg vil skrive en sang om dette fordi jeg våknet og jeg kan ikke slutte å tenke på det." Og de skjer. Men mange dager ser jeg på personen og prøver å høre dem og lytte så nøye jeg kan og forstå dem mer enn noen har gjort. Og hvis den dagen krever at jeg skriver tekster, så gjør jeg det. Hvis det krever at jeg spiller gitar, så fornærmer jeg dem på den måten. [ler]. Men jeg hopper bare ved siden av dem.

Lori McKenna oppdro fem barn i hjembyen hennes i Massachusetts mens hun skrev sanger i sine sjeldne ledige øyeblikk. Faith Hill forkjempet henne tidlig: Etter å ha spilt inn tre av Loris sanger (inkludert tittelsporet) for albumet Fireflies fra 2005, tok Faith henne med på opptredener på CMAs og The Oprah Winfrey Show . Et tiår senere skrev Lori " Ydmyk og snill ", en melding til barna hennes som ga gjenklang med Hill og mannen hennes, Tim McGraw, som har tre egne. McGraws innspilling vant lytternes hjerter og fikk mange utmerkelser, inkludert en Grammy Award for beste countrysang.

I et dawnhawk.org-intervju tilbake i 2007 , understreket Lori viktigheten av ærlighet når det kommer til låtskriving. "Når du skriver en sang, fordi den er tre minutter lang, og du trenger ikke å skrive hver eneste linje nøyaktig om deg, har du evnen til å være helt ærlig, og bare si noe du kanskje ikke ville sagt i en samtale, men du vil si på denne måten."

"Jeg har hatt situasjoner der jeg har skrevet med folk som ønsker å si noe, men når det er på tide å virkelig si det, vil de ikke gå dit," la hun til. «Som «å nei, jeg kunne ikke si det». Det er som: Vel, det var det du nettopp sa til meg. Hvorfor kaster vi bort tiden vår hvis vi ikke virkelig skal fortelle sannheten?
Lori og jeg, vi har skrevet mange sanger nå. Vi møttes rett etter at hun hadde gjort Unglamorous [2007], så hun var rett på slutten av det Warner Bros.-øyeblikket. Vi møttes og skrev sanger, og jeg produserte og var medforfatter av det meste av albumet Lorraine [2011], som jeg tror var en retur til Bittertown [2004]-fansen hennes – det var en mørk plate. Hun kjempet med virkelige problemer som var liv og død, og hva gjør du med dem? Hun lot meg komme sammen og skrive med henne og lære mye.

Så spørsmålet er: Skriver jeg for det meste selv eller samskriver? For det meste er jeg med på å skrive. Og den andre delen av det er en jeg foretrekker. Nå foretrekker jeg å samarbeide, og normalt sett er det med en mindre gruppe mennesker. Det er ikke bare en åpen dør-politikk.

Lori og jeg har en sang som LeAnn Rimes la ut som heter «How To Kiss A Boy». Det er et tilfelle der jeg tenkte, det ville være en interessant ting å skrive en sang som heter "How To Kiss A Boy," og virkelig gå gjennom alle de forskjellige typene kyssene som går inn i et forhold. Men jeg visste at Lori ville vite hvordan hun skulle holde oss ærlige, og hun vil ha en innsikt som er dypere enn andre. Så jeg viste dette til Lori for å se om hun ville skrive det med meg, og den kvelden, og jeg tror hun visste at jeg ville skjønne hva hun mente. Jeg ville vite hva hjertet hennes følte.

Vi skrev en sang på Lorraine kalt "Still Down Here." Den handler om noen som dør, men den ble skrevet om mennesker som faktisk led og gikk bort i løpet av tiden vi skrev den, og hun opplevde også å miste moren sin da hun var ung. Det var et tilfelle der hun hadde en del av det, men ikke hadde noen musikk eller retning å gå etter, og jeg kunne komme sammen og si: "Jeg blir musikkpersonen i dag," for å hjelpe til med å forme dette og redigere . Vi kommer på samme side, og jeg skal hjelpe til med å skrive det siste. Men det er bare forskjellige dager, forskjellige ting. Jeg liker variasjonen av ting. Det kan være ekte country på mandag, det kan være med en britisk artist på tirsdag og så bare meg som jobber alene på onsdag og med Lori på torsdag. Det skaper noe spennende. Hvis du bare skriver selv, er det en ganske ensom vei å gå.

dawnhawk.org : Jeg ville spørre deg om noen spesifikke sanger, og jeg var ikke klar over at du skrev en av de få Jason Aldean-sangene jeg faktisk liker, som er "1994." Og jeg sier det fordi det bare ikke er humor i musikken hans. Så jeg ville spørre deg om det er en historie bak å skrive den, og for det andre, om du er ansvarlig for Joe Diffie-linjen.

Barry : Jeg antar at jeg ikke er ansvarlig for Joe Diffie. Jeg skal imidlertid fortelle deg hvordan det ble skrevet, og da vil du forstå hvorfor jeg egentlig ikke vet.

Luke Laird og jeg skriver mye sammen, og vi skrev mye med Thomas Rhett, countryartisten. Han er en fantastisk forfatter og en fantastisk ung mann. Vi hadde skrevet hele dagen på en veldig seriøs sang. Jeg vet ikke hva den het, men det var en av de countrysangene som tar for seg tro, verdier, livet. Den var kjøttfull. Vi var ikke helt ferdige, og Luke måtte gå på et møte ganske snart, så vi var i ferd med å kalle det. Og så sa Thomas: «Spill en av løkkene dine».

Luke har alltid en haug med løkker. Små trommeløkker og sånne ting. Så han spilte noe og TR begynte å mumle over det og jeg trodde jeg hørte ham si "1994." Bare lyden av det. Jeg hører mye på vokaler. Og jeg sa: "Sa du 1994?" Og han sier: "Nei, men faren min hadde en singel på radioen i 1994."

Luke hadde på seg en Tracy Lawrence T-skjorte, som var en countryartist fra 90-tallet, og Luke sier: "Tracy Lawrence, 1994." Og jeg sa, "Nirvana er 1994." Og så, vi kaster alle ting ut, den slags avtale. Så sa noen andre Mark Chesnutt - vi kjørte bare gjennom 90-tallets mennesker. Og plutselig sa noen Joe Diffie, og Luke sa: "Joe Diff-ay?" Slik. Og vi begynte å si, "Joe, Joe, Joe Diff-ay." Og så begynte vi å lage vitser om det: "Vil den ekte Joe Diffie vær så snill å stå opp, vær så snill."

Vi bare lekte. Den sangen og " Pontoon " og andre har kommet fra øyeblikk etter veldig seriøst forfatterskap hvor du lar deg spille. Det er som om du tjener øyeblikket ditt. Det er ikke slik at du kommer dit klokken 10 og sier: "I dag skriver vi en morsom sang."

Så plutselig river Thomas Rhett bare av i det første verset - TR droppet bare alt. Da refrenget var der, var vi forankret fra "1994" og "Joe Diffie", og vi skrev det. Jeg hadde en andre versramme klar, og vi dro.

Thomas tok den lille håndholdte mikrofonen og begynte å synge inn i datamaskinen, og de dro begge ut. Jeg hadde noen minutter der, så jeg la litt bass på den og bare fiklet med den i et minutt, noe som er veldig ulikt meg - det er veldig sjeldent. Luke er bare en så strålende musiker, så normalt vil han gjøre det. Men jeg var lei og lekte med å lære ting, så jeg satte litt ting på den og sendte den til guttene. Så sendte Thomas den til faren sin, Rhett Adkins, som er stor låtskriver nå, men som var en stor sak på 90-tallet som artist. Og faren til Thomas sa: "Du, dette er en hit ."

Og jeg er ærlig med deg Dan, det var ikke slik vi skrev det: Vi tenkte ikke, "Hvem skal kutte dette? Hvor skal dette gå?" Det var bare oss på slutten av dagen som gjorde noe morsomt for oss selv.

TR kan levere så mange forskjellige typer sanger. Jeg kunne absolutt se hvor han kunne klippe det fordi han kan gjøre så mange forskjellige typer ting, men vi hadde det bare gøy og jeg vedder på at vi skrev det på en time, kanskje mindre. Jeg tror det var på en fredag. Jeg kan ikke huske hvordan det hele gikk igjennom, men Rhett Adkins endte opp med å spille det for selveste Joe Diffie på en turbuss et sted, og selvfølgelig likte Diffie det. Mandag morgen hadde Luke og jeg en økt hele dagen, 10-2, og han bøyde seg bort til meg og sa: "Jeg fikk en veiledning til lunsj. De ringte og spurte om jeg ville komme til ASCAP-kontoret. De kalte inn tre forfattere for å spille et par sanger hver for Jason Aldean for hans nye plate."

Barry forklarer et "hold" :

Et hold er når en artist eller en produsent eller en plateselskapsleder ber låtskriverne og utgiverne om å ikke dele sangen deres. Når det fungerer, lar det teamet lytte og tenke gjennom det og bestemme om det er riktig for dem. I virkeligheten, som alltid, er det noen som bruker det som om det skal brukes og andre misbruker det. Når det skjer, har du sanger du har blitt bedt om å ikke dele over lengre perioder. Artistens team har null investering, penger eller hud i spillet.

Vi må gjøre det fordi vi ønsker å være en del av rekorden. Men, det er bokstavelig talt som å be oss om å stenge en del av butikken vår for kunder fordi noen tror de kommer innom i dag – og det blir til et år. Det er bare en del av konserten. Jeg vil si at de fleste av artistene jeg jobber med er utrolig gjennomtenkte og hensynsfulle – ærlig talt, de fleste artistene jeg jobber med skriver vi sangen sammen, så den er deres.
Og sannheten er at jeg sannsynligvis har hatt 18 Jason Aldean-grep og aldri fått dem kuttet. Og jeg har skrevet fire. Jeg har tatt meg tid til å prøve å skrive fire fordi «Amarillo Sky» er en av mine favoritter. Jeg elsker den sangen, så jeg tenkte at jeg ville elske å få en av de som er som at sørlig lys møter den stemmen. Det var det jeg håpet på.

Men jeg klarte aldri å lande den, og Luke hadde en lignende opplevelse. Så Luke sa, "Jeg tror ikke dette kommer til å fungere, men jeg går."

Så Luke går opp dit ved lunsjtid og vi fortsetter å jobbe, og han kommer tilbake fra det lille møtet sitt og han sier: "Du vil aldri tro hva som nettopp skjedde. Jeg gikk inn og de sa: "Har du en sang som har et spor eller har en løkke på seg? Noe annerledes?'"

Så han tenkte: Vel, jeg har egentlig aldri hatt noe hell med Jason Aldean, så det spiller ingen rolle hva jeg spiller, så han spilte "1994" fordi det var nytt og han syntes det var gøy. Aldean elsket den, og de sa at han skulle kutte den. Vi var på en måte lamslått. Og så sa de at de skulle single den, og vi var superforbløffet. Det ble vi virkelig overrasket over.

Noen av bloggerne sa at det var den verste sangen i countrymusikkhistorien. Det er lett for folk å ta billige bilder på alle, men det er det som skaper ting handler om: Du legger det ut, du deler det, og noen ganger tenker du at jeg er overrasket over at du ikke foretrakk dette. Du foretrakk bare denne andre tingen.

Men den dagen gjorde vi ærlig talt det vi følte, som var å ha det gøy og skrive om det og bare kose oss. Og så var det neste du visste, det var på radioen.

Det var en tøff tid for Aldean. Han gikk gjennom mange ting i løpet av den tiden. Jeg er ikke venn med ham, men jeg kjenner ham og jeg liker ham, og han gikk bare gjennom en tøff situasjon. Selv der tenkte jeg hele tiden, du vet, ta med Diffie på scenen med ham på ACMs, du vet, lette opp. Han er en superfin fyr, og det er her de endelig får vise en annen side av ham.

Men jeg tror det var en så tøff tid å gjøre det. Da jeg så turneen hans det året, forsto jeg mer hvorfor sangen betydde noe for ham, som er at den brøt opp showet på en fin måte.

Det har jeg aldri tenkt på. Jeg er en låtskriver. Du vet, Lori McKenna sier ikke: "Her er det jeg trenger til showet mitt." Men når du spiller på størrelse med publikum som han er, enten McGraw eller Luke Bryan eller de gutta, eller Little Big Town, er det ting de må gjøre for å gjøre showet fantastisk for publikum, og jeg tror "1994 "tjente en hensikt for dem.

Men jeg var begeistret for å få et Jason Aldean-klipp, og jeg kunne ikke tro det da de single det. Den sangen er som Occam's Razor. Folk sier enten: "Jøss, jeg hater den sangen," eller: "Jeg elsker den sangen. Det er så gøy."

" Kjøp meg en båt " fikk meg til å le høyt første gang jeg hørte den. Jeg elsker den sangen, og jeg var bare så takknemlig for den. Men jeg kjenner folk som ikke gjorde det. Det er som, kom igjen, slapp av! Det er en del av countrymusikken: ha det gøy, sende det opp, le av ting.

Se på Dolly Parton. Hun kommer til å levere " Jolene " og " I Will Always Love You ", men hun kommer til å gjøre " 9 til 5 " og hva hun vil. Hun kommer til å fortelle små vitser og si små selvironiske ting, og vi kommer bare til å elske henne mer hver dag fordi hun gjør alt.

Det er noe som er fint med denne countrymusikk-tingen: Det er " Will the Circle be Unbroken " halvparten av tiden, og " Honky Tonk Women " den andre halvparten, eller en versjon av det. "I Saw The Light" og "Blue Jodel." Alltid bla frem og tilbake mellom det hellige og det profane, på en måte. Du kan ha en juksesang, og en Jesus-sang, og en sang om å drikke, og jeg antar at dette er det jeg alltid har likt. Og Bruce Springsteen er ikke langt unna, forresten. Folk sier det om country, men hvis du ser på Bruce-albumene gjennom årene, kommer han til å berøre mange emner før han er ferdig.

"Kritiske/kyniske mennesker finner alltid feil med sanger og glorifiserer fortiden," sier Barry om varmen han tok for "1994." Han siterer The Bellamy Brothers, som gjorde en sang kalt "Country Rap" i 1987, som et eksempel på en gruppe som tok noen risiko.

"Jeg elsker musikk fra fortiden," sier Barry. «Jeg er ikke her for å forsvare alt på radioen som «rakettkirurgi», men se, Bellamy Brothers la ut fantastiske sanger og de gjorde også «Country Rap». Noen sier nå at de var pionerene innen country-rap, andre bare smyger det over og glemmer det. Vi er i et levende musikalsk uttrykk, så noen ting vil ende opp med å holde ut og feires, andre vil bli glemt. Jeg tror bare disse gutter som sitter i kjelleren eller på sidelinjen og tar et skudd mot artister, de kjenner ikke sin egen countrymusikkhistorie."
dawnhawk.org : Du nevnte sangene til Little Big Town, «Pontoon» og «Day Drinking», og de er like sanger ved at de drikker sanger – i mangel av et bedre uttrykk – og jeg ville at du skulle snakke om disse to sanger og om det er historier bak skrivingen av dem. Jeg spurte Little Big Town på ACM Awards: "Var du bekymret for at resten av Amerika kanskje ikke visste hva en Pontoon er?" Var det kanskje en bekymring da du skrev det. "Skal alle få dette?"

Barry : "Pontong," spesifikt, vi hadde ikke en plan for den. Det var en misforståelse, det var hvordan det startet. Natalie [Hemby] kom inn, det var

Luke og Natalie [Hemby] og jeg skrev, og Luke og Natalie hadde allerede skrevet en sang som Miranda Lambert hadde kuttet en uke før kalt « Fine Tune ». Det er litt som en sexkomparativ, å gå til verkstedet for å få jobbet med bilen din. Men Natalie kom inn, og noen sa: "Jeg hørte at dere fikk et kutt. Ble det kalt 'pontong'?" Og hun sa: "Nei. Det var 'Fine Tune'!"

Hun var virkelig frustrert over denne personen fordi hun ikke forsto. Jobben deres var å virkelig kunne tingene våre, og det gjorde de ikke. Men Luke hørte det, og på det tidspunktet ønsket vi virkelig å skrive det. Jeg begynte å google: Finnes det en "pontong" allerede? For du skulle tro, med 90-tallet innen countrymusikk var det allerede gjort. Men det var det ikke. Det var ingen pontongsanger. Jeg sa, "tuller du?" Og jeg så på Luke og sa: "Vi er klare."

Han begynte å spille det sporet, og Natalie sa: "Ah, det er dumt. Det er dumt."

Luke har en måte å få folk til å gjøre ting, og han sa: "Kom igjen, hva vil du si?" Og det første som kom ut av munnen hennes var: "Sett denne tispa opp i vannet," og vi bare falt ut av latter.

Vi skrev litt av sangen. Ikke veldig mye av det. Kanskje den første versbiten og kroken, «Pontong». Ingen motorbåt ennå. Og så måtte Natalie gå, så vi stoppet. Den satt i syv måneder, og så gjorde hun seg klar til å få babyen sin, Sammy Jo. Det var rett rundt Lukas bursdag i mai, så vi kom bort og spiste lunsj, ga Luke en bursdagsgave og gjorde ferdig sangen. Og i det øyeblikket hun kom dit, sier hun: "La oss ikke gjøre dette. Vil du starte noe nytt?" Luke sa: "Nei! Vi har jobbet litt med banen."

Jeg kan ikke se på deg og si at vi visste at dette kom til å bli en hit. Det var ikke sånn i det hele tatt. Vi visste at det var rart og morsomt, og hun er fantastisk, måten hun synger og tenker på. Så vi avsluttet den sangen. For demoen var Natalie gravid og lå over på en sofa med en håndholdt mikrofon. Den hadde en merkelig elektrisk gitar og en trommemaskinbeat, og den hadde en vokal. Det gikk til Dierks, og han hatet det. Så gikk den til Kix Brooks, som sendte oss en e-post som sa: "Dette er morsomt, men det er ingen måte jeg ville kutte det." Og på den tiden var Kix i ferd med å lage et soloalbum, men han tok en pause. Hvis han ønsket det, ville vi fortsatt ventet. Er ikke det sprøtt? Så den finner virkelig de rette menneskene.

Så Little Big Town hørte det med manageren deres og de tok det opp. De hadde en visjon for det. Jay Joyce, produsenten, han og [ingeniøren] Jedd Hughes satte på det "uh-aua-ow" - det signaturriffet var ikke på demoen.

Det var en mandolin Jedd Hughes spilte, og produsent Jay Joyce spiller en Mellotron mandolin-keyboard-greie med den. Det er derfor det høres så rart ut. Så de satte det på der og så gjorde de Little Big Town-tingen sin. Så det neste du visste, gikk det fra å være litt klønete, til å være kul og sexy på grunn av måten de er og måten Jay produserte den på.

Jeg er veldig takknemlig, det skal jeg fortelle deg. Men for dem hadde de ikke hatt en nummer 1 sang, og de hadde gjort det i 12 år. De hadde vært gjennom tre etiketter og kanskje så mange ledere. Det hadde vært en tur. Så det var mye press på at den første singelen kom ut, og de valgte å satse på det. Det var første gang jeg følte at: Du er glad du fikk den kuttet og du er glad du fikk en singel, men du bryr deg veldig dypt og du vil være sikker på at det hjelper dem. Det var første gang jeg slukte og innså at disse artistene tar en risiko. De satser på meg og sangen vår. Det var en skikkelig vekker for meg.

dawnhawk.org : En annen sang jeg virkelig liker er en du skrev med Lori som Ronnie Dunn spilte inn, "I Wish I Still Smoked Cigarettes." Det har på en måte en sjokkerende tittel, til å begynne med, fordi det er en sosialt ukorrekt ting å si. Selvfølgelig er det ikke det sangen egentlig handler om – den er mye dypere enn det. Kan du fortelle meg hvordan den sangen ble til?

Barry : Luke Laird, Lori og jeg var alle på Universal Music Publishing i et minutt. Så de ba oss prøve å skrive en sang til en film. De fikk alle til å prøve å gjøre det.

Det var et slags jakt-, mikser-spill eller hva som helst, og jeg tror det måtte være «I Heart You Crazy Dad». Noe sånt. Den måtte synges av et boyband. De ville at alle skulle møte opp og dele seg inn i grupper og skrive en sånn sang, så vi gjorde det. Men et sted i løpet av det sa Luke hvordan han hadde sluttet å røyke og drikke og alle disse tingene, men sa: "Noen ganger skulle jeg ønske jeg fortsatt røykte sigaretter." Situasjonene som dette, hvor du er litt stresset, litt sliten og ikke er sikker på hva du skal gjøre, det er da du skulle ønske at du fortsatt røykte sigaretter.

Profesjonelle forfattere lærer å virkelig verdsette når de røde halsenglene dukker opp og noe magisk flyr gjennom rommet. Han sa det, og både Lori og jeg så opp og sa: "Wow, det er noe med det. Jeg vet ikke hva det er, men det er noe med det." Men det var sent og vi måtte fullføre vår lille guttebandsang, så vi gjorde det. Tre måneder etter det skulle Luke og jeg skrive med noen andre, men de avbrøt. Lori var i Boston, vi var her i Nashville, så, sa jeg, la oss skrive om det med sigaretter. Så vi dro. Vi sendte en tekstmelding til Lori og sa: "Hei, vi jobber med dette. Kan du bli med oss ​​gjennom FaceTime?"

Vi hadde mange deler av det skrevet, men vi fikk ikke uttellingen. Jeg hadde tanken: "Hvor enn du er i kveld, er du bedre enn jeg fortjener," og, "skulle ønske jeg fortsatt kjørte en muskelbil." Luke hadde sine bilder av ungdom og moroa med ungdom, så vi hadde mange replikker i gang, og vi hadde en form på musikken. Jeg sendte en e-post til Lori med alle ordene vi lekte med, og hun jobbet med det. Vi måtte gjøre noe i en time, og da vi kom tilbake sa hun: «Vel, jeg lekte med det og skrev: «Jeg skulle ønske jeg fortsatt røykte sigaretter, så jeg hadde noe å gi slipp på.» Og vi begge to gikk, "Å, det er det!" Vi trengte å forstå hvorfor det betydde noe for oss, og hun forsto. Til slutt er grunnen til at en person vil si det for å ha noe de kunne gi slipp på. Noe de kunne gi opp og få det til å forsvinne.

Den sangen ble klippet av Tim McGraw, men han la den ikke ut. Så ble den klippet av Ronnie Dunn, og han la den ut som en slags indieprosjektting. Så klippet Jack Ingram den, og den kom ikke ut. Så den har hatt et merkelig lite liv. Det var bare en fantastisk opplevelse å skrive, og når jeg hører det, hører jeg at vi alle i den gjør vårt beste.

dawnhawk.org : Sangen "Diamond Rings and Old Barstools" hørtes for meg ut som en umiddelbar klassisk countrysang. Da du skrev det, prøvde du å lage en country-låt for ekte countryelskere?

Barry : Det var vi. Det var en av de merkelige dagene da jeg skrev sammen med Luke Laird og Jonathan Singleton.

Jonathan Singleton er en veldig god forfatter, og han har bare en utrolig kul stemme. Vi skrev, og vi brukte hele dagen på å skrive på en annen ting. Det var opp-tempo, og jeg tror vi skulle ta en løpetur på Rascal Flatts. Rett før klokken 15 innså vi at denne tingen vi har jobbet med hele dagen er fryktelig - ingen av oss likte den. Så vi stoppet, og vi begynte å spøke.

Noen ganger skriver vi små morsomme sanger når vi skriver andre sanger for å underholde hverandre. Jeg hører co-writing i Nashville beskrevet som en slags foreldet, punch-the-clock, gå-inn-avlukket-og-churn-out-en-widget-ting, og jeg lurer på, har disse menneskene i det hele tatt vært til Nashville? Det er mer som å bli med i en stamme. Vi er alle sammen. Det er en bitte liten gjeng. Det er sannsynligvis fem ganger så mange som spiller profesjonell fotball, så er det å skrive sanger profesjonelt for å leve i Nashville, Tennessee. Jeg spiste lunsj med Mike Reid her om dagen, og han er en av tidenes beste låtskrivere. Han skrev " I Can't Make You Love Me If You Don't " for Bonnie Raitt, i tillegg til en million andre Ronnie Milsap-sanger. Jeg spiser lunsj med ham, og han er ikke en widget churner - han får tilgang til sjelens tilstand og oppmuntrer meg til å lese og gruble. Det er det vi gjør her. Det er virkelig en mesterklasse i samarbeid.

Det beste vi kan fortelle, Mike Reid er den eneste Grammy-vinneren som også var en All-Pro i NFL. Etter å ha spilt i Penn State, hvor han var en dominerende defensiv takling, ble Reid draftet i første runde av Cincinnati Bengals; han gikk til Pro Bowl i 1972 og 1973. Han sluttet i 1975 for å satse på musikk, et veldig fornuftig karrieretrekk som holdt hjernen hans intakt. Han flyttet til Nashville, og ble en topplåtskriver, og laget Ronnie Milsap-sangen "Stranger in My House" fra 1983, som vant Grammy for beste nye countrysang. Han hadde også en #1 countryhit som artist i 1990 med "Walk on Faith."
Poenget mitt er at vi sitter der og vet at det er en dårlig sang, så vi dreper den. Vi begynte å spøke og vi leker. Jeg tror vi snakket om substantiv i sanger, og et sted på veien kommer vi til diamantringer og barkrakker. Han spilte et lite riff og sang: "There ain't no barstools." Da er du i gang.

Vi visste alle tre at det var country. Old school country. Jeg kaller den typen tekster "over-enkle tekster." Vi bestemte oss for at vi skulle skrive en countrysang, med countryregler. Det er derfor du har det veldig enkelt:

Diamantringer og gamle barkrakker
En er for dronninger og en er for tullinger
En er for fremtiden og ens for fortiden


Det var med vilje også. Vi snakket om Motown-sanger - Holland-Dozier-Holland-sanger.

Jeg har solskinn på en overskyet dag
Når det er kaldt ute
Jeg har mai måned


I utgangspunktet, hver linje punching tanken. Vi skrev den sangen på kanskje 40 minutter, men vi var alle så fokuserte, på samme side og prøvde å destillere tanken. Det er det som egentlig skjer med de flotte countrylåtene vi tenker på: De bare boret ned til tanken. Du må fokusere på energien og følelsene og hva det er du vil si. Før du begynner å rime, hva vil du si?

Så vi blir ferdige med sangen, og vi elsker sangen vår. Når Jon Singleton synger det, er det så fantastisk. Jeg tror det er en måned senere, vi har åpning i en økt, så vi bestemmer oss for at vi skal demo den. Problemet er at det ikke er mange som klipper countrysanger - som old-school, steinkald country. Spesielt hvis du går tilbake for to pluss år siden da dette ble gjort. Men vi gikk inn og demonstrerte den fordi vi ønsket å høre Jon Singleton synge den. Det gjorde han, og vi sendte den til George Strait. Det var på vent for George. De sier at han klippet en demo i studio, men han klippet den ikke, så vi tenkte: "Vel, det er slutten på det." Og så tenkte en av pluggerne våre: "Du vet, kanskje vi burde fly dette med McGraw." Og så, McGraw kuttet det og han la det ut og det var så flott.

Det er utrolig for meg hvor mange som kjenner den sangen. Vi drar et sted og spiller noe for et firmaarrangement eller Nashville Visitors Bureau, og folk kjenner den sangen. Det er utrolig at den countrysangen fikk gjenklang hos så mange mennesker.

19. april 2017
Flere låtskriverintervjuer

Kommentarer

Vær den første til å kommentere...